• Mormane de gunoaie se adună pe străzile capitalei croate Zagreb în urma declanşării unei greve spontane a angajaţilor din salubrizare.
  • Pentru a patra zi consecutiv, angajaţii serviciului public de salubrizare se află în grevă ca parte a unei solicitări privind creşterea salariilor.
  • Au fost făcute excepţii pentru adunarea deşeurilor în cazul spitalelor, grădiniţelor, şcolilor şi căminelor de bătrâni.

Mormane de gunoaie se adună pe străzile capitalei croate Zagreb în urma declanşării unei greve spontane a angajaţilor din salubrizare, potrivit Today Times.

Pentru a patra zi consecutiv, angajaţii serviciului public de salubrizare se află în grevă ca parte a unei solicitări privind creşterea salariilor, scrie joi presa croată.

Au fost făcute excepţii pentru adunarea deşeurilor în cazul spitalelor, grădiniţelor, şcolilor şi căminelor de bătrâni.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Greva urmează să continue în condiţiile în care negociatorii din sindicatul serviciului public de salubrizare şi reprezentanţii municipalităţii au ajuns la o înţelegere miercuri seara, însă greviştii au refuzat să o accepte.

Greva, care nu respectă legislaţia în vigoare, a început spontan după ce serviciul de salubrizare a concediat trei angajaţi care nu au separat deşeurile în mod corespunzător.

De atunci, serviciul de salubrizare a anulat concedierile. Cu toate acestea, nemulţumirile în legătură cu condiţiile de muncă necorespunzătoare şi salariile mici i-au determinat pe angajaţi să-şi continue acţiunea de protest.