• Zelenski l-a criticat vineri pe primarul Kievului pentru că a făcut ceea ce el a spus că a fost o treabă slabă.
  • Există restricții de utilizare a energiei electrice în 14 din cele 27 de regiuni ale Ucrainei și în Kiev.
  • Ultimul bombardament al Rusiei de miercuri a provocat cele mai grave pagube de până acum în conflict.

Ninsori abundente vor acoperit Kievul începând de duminică, iar temperaturile vor scădea sub zero grade ziua și noaptea, în timp ce milioane de oameni care încă locuiesc în capitala ucraineană și în împrejurimi rămân fără electricitate și căldură.

Operatorul de rețea Ukrenergo a declarat sâmbătă că producătorii de electricitate au reușit să acopere doar trei sferturi din necesarul de consum, ceea ce a necesitat restricții și pene de curent în întreaga țară.
Volodimir Zelenski a declarat că există restricții de utilizare a energiei electrice în 14 din cele 27 de regiuni ale Ucrainei și în Kiev, pentru peste 100.000″ de clienți din fiecare dintre regiuni.

Dacă seara crește consumul, numărul întreruperilor poate crește”, a spus Zelenski în discursul său video nocturn. Acest lucru arată încă o dată cât de important este acum să economisim energia și să o consumăm rațional”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Serghei Kovalenko, directorul operațional al YASNO, care furnizează energie Kievului, a declarat că situația din oraș s-a îmbunătățit, dar a rămas în continuare destul de dificilă”. El a indicat că locuitorii ar trebui să aibă cel puțin patru ore de energie electrică pe zi.

Dacă nu ați avut cel puțin patru ore de electricitate în ultima zi, scrieți la DTEK Kyiv Electric Networks, colegii vă vor ajuta să vă dați seama care este problema”, a scris Kovalenko pe pagina sa de Facebook.

Ultimul bombardament al Rusiei de miercuri a provocat cele mai grave pagube de până acum în conflict, lăsând milioane de oameni din Ucraina fără lumină, apă sau căldură. Rusia afirmă că nu vizează populația civilă, în timp ce Kremlinul a declarat că loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice sunt o consecință a faptului că Kievul nu este dispus să negocieze.

Într-o rară dispută publică în care au fost implicați lideri ucraineni, Zelenski l-a criticat vineri pe primarul Kievului pentru că a făcut ceea ce el a spus că a fost o treabă slabă în ceea ce privește înființarea de adăposturi de urgență pentru a-i ajuta pe cei care au rămas fără energie electrică și termică după atacurile rusești. Ukrenergo a declarat că pana de curent va continua și a îndemnat la utilizarea limitată a energiei electrice.