• Aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg au anunțat că niciun zbor comercial nu va decola luni din cauza unei greve a sindicatului Verdi din cauza salariilor.
  • „Din cauza grevei de avertisment a angajaților de la controalele de securitate aeriană, nicio plecare comercială nu va avea loc la BER astăzi, 13 martie.”
  • Verdi a cerut personalului de securitate să intre în grevă pe aeroportul din Berlin din cauza unor dispute legate de salarii.

Aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg au anunțat că niciun zbor comercial nu va decola luni din cauza unei greve a sindicatului Verdi cauzată de salariale.
„Din cauza grevei de avertisment a angajaților de la controalele de securitate aeriană, nicio plecare comercială nu va avea loc la BER astăzi, 13 martie. Este posibil ca și zborurile care sosesc să fie afectate”, a precizat aeroportul din Berlin pe site-ul său.


Aeroportul din Hamburg a precizat, de asemenea, că sosirile ar putea fi întârziate sau anulate. Bremen a precizat că nu vor exista zboruri pe aeroportul său.
Verdi a cerut personalului de securitate să intre în grevă pe aeroportul din Berlin din cauza unor dispute legate de salariile pentru lucrul pe timp de noapte, în weekend și în zilele de sărbători legale, care durează de ani de zile.


Este cel mai recent episod dintr-o serie de greve și proteste care au afectat marile economii europene, inclusiv Franța, Marea Britanie și Spania, în condițiile în care prețurile mai mari la alimente și energie au afectat nivelul de trai după pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La sfârșitul lunii trecute, majoritatea zborurilor de pe aeroporturile regionale germane Duesseldorf și Köln Bonn au fost blocate din cauza unei greve de 24 de ore a Verdi.