• Un elicopter american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București joi dimineață.
  • MApN: „Au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente”
  • Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate.

Ministerul Apătării Naționale a reacționat după ce joi un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. „Au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente”, a transmis ministerul.

„Regretăm incidentul petrecut joi, 15 iulie, cu un elicopter al Forțelor Armate ale SUA, care a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Pilotul a reușit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse”, a anunțat MApN.

Conform ministerului, elicopterul militar participa, împreună cu alte aeronave, la o repetiție pentru manifestările organizate cu prilejul Zilei Aviației, în 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

CITEȘTE ȘI Incident aviatic în Capitală: Momentul în care un elicopter militar a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle. VIDEO

„Siguranța cetățenilor este foarte importantă pentru noi și, de aceea, au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate. Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației.

Ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Un elicopter care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență joi în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulți stâlpi din zonă au fost afectați.