• Cursele aeriene din SUA, blocate la sol după ce sistemul informatic al FAA a cedat.
  • FAA a anunțat că operațiunile de trafic aerian din SUA încep să fie reluate de la ora 16.00 ora României.
  • Peste 4000 de zboruri au fost întârziate până la ora 8.30, ora de pe coasta de est a SUA. De asemenea, aproape 700 de zboruri au fost anulate.

Administrația Federală a Aviației (FAA) a anunțat că operațiunile de trafic aerian din SUA încep să fie reluate de la ora locală 9.00 (16.00 ora României) după întreruperea care a blocat miercuri dimineață zborurile din Statele Unite, relatează mass media internațională.

Oprirea la sol a fost ridicată” , a precizat FAA, în cea mai recentă actualizare a informațiilor, adăugând că în continuare este analizată cauza problemei.

Operațiunile normale de trafic aerian se reiau treptat în Statele Unite, în urma unei întreruperi peste noapte a sistemului NOTAM (Notice to Air Missions) al FAA, care furnizează informații de siguranță echipajelor de zbor” , a scris agenția pe Twitter.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Peste 4000 de zboruri au fost întârziate până la ora 8.30 (ora de pe coasta de est a SUA), potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. De asemenea, aproape 700 de zboruri au fost anulate.

Traficul aerian din Statele Unite ale Americii a fost oprit complet după o defecțiune a sistemului informatic al Administrației Federale de Aviație. A fost vorba de sistemul care îi alertează pe piloți despre un posibil pericol pe ruta de zbor și care s-a blocat în timpul unei actualizări.

Mai mult de 4.000 de zboruri în interiorul, spre și dinspre Statele Unite au fost întârziate miercuri. Întârzierile au fost răspândite în întreaga țară și au afectat mai mulți transportatori.

Pasagerii din întreaga țară au declarat că planurile lor au fost date peste cap. Uneori, angajații aeroporturilor știau puțin mai multe decât pasagerii.

Președintele Biden a declarat că a vorbit cu Pete Buttigieg, secretarul pentru transporturi, și că i-a cerut să raporteze când va fi identificată o cauză a defecțiunii. Nu a existat nicio dovadă a unui atac cibernetic, a precizat Casa Albă.

CASA ALBĂ: ,,În acest moment nu există nicio dovadă a unui atac cibernetic, dar președintele SUA a cerut DOT [Departamentul de Transporturi] să efectueze o investigație completă a cauzelor. FAA va furniza actualizări periodice” .