• 25 de angajați ai unei agenții de publicitate elvețiene au fost răniți marți seară în timp ce mergeau pe cărbuni încinși în Zurich.
  • Treisprezece persoane au fost spitalizate pentru scurt timp.
  • În Grecia, tradiția presupune cântece, dansuri și mersul pe foc, comemorând salvarea unor icoane dintr-o biserică în flăcări.

Mersul în picioarele goale peste cărbuni încinși, un ritual religios străvechi popularizat în ultimii ani ca exercițiu de team-building corporatist, a unit din nou un grup de colegi de muncă prin suferința comună a picioarelor arse, scrie New York Times.

În cel mai recent caz de cascadorie, 25 de angajați ai unei agenții de publicitate elvețiene au fost răniți marți seară în timp ce mergeau pe cărbuni încinși în Zurich, au declarat oficialii. Zece ambulanțe, două echipe medicale de urgență și ofițeri de poliție de la mai multe agenții au fost trimise în ajutor, potrivit poliției din Zurich. Treisprezece persoane au fost spitalizate pentru scurt timp.

Regretăm foarte mult incidentul și facem tot ceea ce putem pentru a ne asigura că angajații noștri se însănătoșesc rapid”, a declarat într-un comunicat de presă Michi Frank, directorul general al companiei Golbach. Compania a refuzat să ofere mai multe detalii despre eveniment.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Mersul pe cărbuni are o istorie bogată

Sentimentul că mersul pe cărbuni aprinși necesită o stare interioară specială a motivat transformarea sa dintr-o tradiție spirituală mistică într-un proiect capitalist de autoperfecționare. Practica pare să fi apărut separat cu mii de ani în urmă ca tradiție religioasă în diverse locuri din întreaga lume.

În Grecia, tradiția presupune cântece, dansuri și mersul pe foc, comemorând salvarea unor icoane dintr-o biserică în flăcări. Tradiții aparent fără legătură între ele există, de asemenea, în Bali, Fiji, India și Japonia.
Jurnaliștii de turism au popularizat-o, uneori în termeni mistici.

Printre acestea se numără îndoirea degetelor de la picioare și prinderea unui cărbune între ele, mersul pe cărbuni prea fierbinți, alegerea unui tip greșit de lemn deoarece unele se încing mai tare decât altele și efectuarea unei plimbări pe foc pe o plajă, unde picioarele se pot scufunda în nisip, a spus dl Willey.

Organizatorul evenimentului din Zurich, Thomy Widmer, a declarat într-un interviu acordat publicației elvețiene de știri Blick că i-a avertizat pe participanți să nu „se plimbe alergând sau țopăind peste” foc, ci să traverseze focul constant și rapid, asemănător unui „pas militar”. Widmer a declarat că îi pare rău pentru toți cei care au fost răniți, dar a negat că ar avea vreo responsabilitate pentru accident.