• Zeci de iranieni radicali s-au adunat sâmbătă într-o piaţă din centrul Teheranului, arzând steaguri americane şi israeliene şi denunţând vizita preşedintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu.
  • Mulţimea a izbucnit, de asemenea, în scandări de Moarte Americii” şi Moarte Israelului”, tipice la mitingurile antiamericane din Iran.
  • Manifestanţii au protestat, de asemenea, împotriva normalizării legăturilor dintre Israel şi mai multe naţiuni arabe, care a început sub precedenta administraţie americană, relatează AP.

Zeci de iranieni radicali s-au adunat sâmbătă într-o piaţă din centrul Teheranului, arzând steaguri americane şi israeliene şi denunţând vizita preşedintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu.

Mulţimea a izbucnit, de asemenea, în scandări de Moarte Americii” şi Moarte Israelului”, tipice la mitingurile antiamericane din Iran.

Manifestanţii au protestat, de asemenea, împotriva normalizării legăturilor dintre Israel şi mai multe naţiuni arabe, care a început sub precedenta administraţie americană, relatează AP.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Biden a declarat sâmbătă, în cadrul unui summit regional mai amplu desfăşurat în Arabia Saudită, că Statele Unite nu vor renunţa la securitatea Orientului Mijlociu şi nu vor lăsa un vid pe care Rusia, China sau Iranul ar putea încerca să îl umple.

Separat, Iranul a anunţat sâmbătă că a impus sancţiuni împotriva a 61 de americani, printre care Mike Pompeo, fostul secretar de stat, şi John Bolton, fostul consilier pentru securitate naţională, din cauza sprijinului lor pentru grupurile iraniene disidente cu sediul în străinătate.

În ultimii ani, Iranul a impus de mai multe ori astfel de măsuri simbolice împotriva americanilor despre care Teheranul spune că acţionează împotriva Iranului. În iunie, un tribunal iranian a ordonat, de asemenea, guvernului american să plătească peste 4 miliarde de dolari familiilor oamenilor de ştiinţă iranieni din domeniul nuclear care au fost ucişi în atacuri ţintite în ultimii ani.

Autor: Iulian Moşneagu