• În Austria, peste 40.000 de oameni au protestat pașnic față de vaccinare.
  • Oamenii au ieșit în stradă și în Franța, dar în Hexagon s-a lăsat cu bătăi în toată regula.
  • Vaccinarea va deveni obligatorie în Austria începând cu luna viitoare.

Mai multe orașe din Austria au fost acaparate de proteste față de vaccinare. Oamenii susțin că le sunt îngrădite drepurile cetățenești.

Potrivit autorităților, protestul din Viena, cel puțin, a fost unul pașnic. Vaccinarea urmează să devină obligatorie în Austria începând cu luna viitoare.

Nu doar austriecii au protestat. Și în Franța oamenii au ieșit în stradă pentru a manifesta față de cele mai recente declarații ale președintelui Macron, prin care acesta critică aspru nevaccinații.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

În Franța, însă, manifestațiile nu au mai fost la fel de pașnice precum cele din Austria. Mai multe filmări postate pe rețelele de socializare au arătat bătăi în toată regula desfășurate între manifestanți și poliție la aceste proteste față de vaccinare și restricții.

La începutul acestei săptămâni, președintele Emmanuel Macron a ținut prima pagină a ziarelor după ce i-a criticat dur pe nevaccinații din Franța.

Vineri, Emmanuel Macron a adus din nou în discuție problema vaccinării. Discursul președintelui francez a fost și declanșatorul protestelor violente în rândul oamenilor.

Emmanuel Macron: „Atunci când unii oameni fac din libertatea lor o iresponsabilitate, un slogan, nu numai că pun în pericol viețile altora, dar restrâng libertatea altora. Și asta nu pot să accept. Ceea ce spun eu este că a fi cetățean înseamnă și a accepta îndatoririle care însoțesc această cetățenie. Și astfel, atunci când ești cetățean, trebuie să accepți să îți îndeplinești datoria de securitate europeană.”