• Douăzeci şi opt de nave care transportau diverse produse agricole au părăsit porturile ucrainene în ultima săptămână, a declarat Volodimir Zelenski.
  • Zelenski a calificat relansarea din această săptămână a coridorului de cereale din Marea Neagră drept unul dintre cele mai importante rezultate internaţionale din întreaga toamnă”. 
  • Ucraina va lansa săptămâna viitoare un nou efort de strângere de fonduri în cadrul platformei pentru a strânge bani pentru o flotă de drone marine, potrivit lui Zelenski.

Douăzeci şi opt de nave care transportau diverse produse agricole au părăsit porturile ucrainene în ultima săptămână, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Navele au transportat peste 800.000 de tone de produse alimentare din porturile din Odesa, Chornomorsk şi Pivdenny, a declarat Zelenski în timpul discursului său nocturn.

Destinaţiile sunt Egipt, Libia, Maroc, Algeria, Oman, Turcia, China şi Etiopia. În plus, nava către Etiopia cu 30.000 de tone de grâu la bord a fost închiriată de Programul alimentar al ONU”, a precizat liderul ucrainean, conform CNN.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Zelenski a calificat relansarea din această săptămână a coridorului de cereale din Marea Neagră drept unul dintre cele mai importante rezultate internaţionale din întreaga toamnă”. 

Lumea nu a cedat şantajului rusesc, actorii cheie au acţionat decisiv şi, ca urmare, a fost evitată agravarea crizei alimentare”, a declarat preşedintele ucrainean. Când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă”.

Zelenski şi-a încheiat discursul cu ceea ce a numit o altă dovadă a puterii unităţii reale a lumii”.

El a declarat că platforma caritabilă ucraineană UNITED24 a primit donaţii în valoare de 220 de milioane de dolari de la persoane care locuiesc în peste 100 de ţări din întreaga lume de la lansarea sa în urmă cu şase luni. Ucraina va lansa săptămâna viitoare un nou efort de strângere de fonduri în cadrul platformei pentru a strânge bani pentru o flotă de drone marine, potrivit lui Zelenski.