• Douăzeci şi opt de nave care transportau diverse produse agricole au părăsit porturile ucrainene în ultima săptămână, a declarat Volodimir Zelenski.
  • Zelenski a calificat relansarea din această săptămână a coridorului de cereale din Marea Neagră drept unul dintre cele mai importante rezultate internaţionale din întreaga toamnă”. 
  • Ucraina va lansa săptămâna viitoare un nou efort de strângere de fonduri în cadrul platformei pentru a strânge bani pentru o flotă de drone marine, potrivit lui Zelenski.

Douăzeci şi opt de nave care transportau diverse produse agricole au părăsit porturile ucrainene în ultima săptămână, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Navele au transportat peste 800.000 de tone de produse alimentare din porturile din Odesa, Chornomorsk şi Pivdenny, a declarat Zelenski în timpul discursului său nocturn.

Destinaţiile sunt Egipt, Libia, Maroc, Algeria, Oman, Turcia, China şi Etiopia. În plus, nava către Etiopia cu 30.000 de tone de grâu la bord a fost închiriată de Programul alimentar al ONU”, a precizat liderul ucrainean, conform CNN.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE
GRECII VOR LUCRA 6/7 ZILE
DE CE NE PLEACĂ TINERII DIN ȚARĂ
CÂT DE PASIONAT EȘTI DE MUNCA TA

Zelenski a calificat relansarea din această săptămână a coridorului de cereale din Marea Neagră drept unul dintre cele mai importante rezultate internaţionale din întreaga toamnă”. 

Lumea nu a cedat şantajului rusesc, actorii cheie au acţionat decisiv şi, ca urmare, a fost evitată agravarea crizei alimentare”, a declarat preşedintele ucrainean. Când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă”.

Zelenski şi-a încheiat discursul cu ceea ce a numit o altă dovadă a puterii unităţii reale a lumii”.

El a declarat că platforma caritabilă ucraineană UNITED24 a primit donaţii în valoare de 220 de milioane de dolari de la persoane care locuiesc în peste 100 de ţări din întreaga lume de la lansarea sa în urmă cu şase luni. Ucraina va lansa săptămâna viitoare un nou efort de strângere de fonduri în cadrul platformei pentru a strânge bani pentru o flotă de drone marine, potrivit lui Zelenski.