Zelenski avertizează Occidentul cu privire la atacul Rusiei asupra centralelor nucleare din Ucraina. Ce a transmis Președintele la ONU

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit, ieri după-amiază, în fața Adunării Generale a ONU, unde a avertizat Occidentul că Rusia ar putea lansa un atac asupra centralelor nucleare operaționale din Ucraina.

Acesta a cerut statelor participante la adunare să se unească spre a forța Rusia să vină la masa negocierilor pentru a aduce pacea în Ucraina. Avertismentul său apare în contextul în care conducerea Rusiei propune modificarea doctrinei nucleare a țării, iar Vladimir Putin a spus unui grup de oficiali ruși, ieri, că Moscova ar putea folosi armele nucleare dacă ar fi atacată de un stat non-nuclear, care este susținut de o țară dotată cu arme nucleare.

Ce a transmis Zelenski și care-i următorul pas pentru Ucraina?

Președintele a spus că are detalii de la structurile militare de informații potrivit cărora Rusia se pregătește să lanseze un atac asupra centralelor nucleare operaționale din Ucraina. Zelenski a subliniat acest lucr și în fața Consiliului de Securitate al ONU. Zelenski a punctat faptul că războiul din Ucraina ar putea afecta zona de instabilitate, dacă Rusia continuă cu atacurile. Zelenski prezintă azi planul pentru victoria Ucrainei, la Casa Albă. Are întâlniri cu Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris.

Exit mobile version