• Sute de persoane s-au adunat în fața clădirii parlamentului irlandez înainte de discursul lui Zelenski, fluturând steaguri și scandând în sprijinul unor sancțiuni mai dure.
  • Președintele ucrainean a spus că Putin a vizat aprovizionarea cu alimente a Ucrainei, înfometând populația.
  • Președintele ucrainean a revenit asupra unei declarații de luna trecută potrivit căreia Irlanda este aproape un aliat.

În această dimineață, Zelenski a fost mai pozitiv, mulțumind politicienilor irlandezi și publicului pentru atitudinea lor grijulie față de refugiații ucraineni. Volodimir Zelenski a provocat din nou Dublinul să facă presiuni asupra partenerilor săi din UE pentru un regim de sancțiuni mai stricte împotriva Rusiei, spunând că nu poate tolera nehotărârea unor țări după toate cele prin care a trecut Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski i-a spus parlamentului Irlandei să comunice din nou cu partenerii din UE în privința sancțiunilor dure împotriva Rusiei, referindu-se la genul de sancțiuni care ar dezactiva cu adevărat mașina de război a Rusiei.

Președintele Kievului le-a reamintit politicienilor și demnitarilor străini adunați că invazia rusă din 24 februarie a făcut victime. El a precizat că 927 de școli au fost avariate, 258 de spitale au fost distruse și 78 de ambulanțe au fost atacate. Cel puțin 167 de copii au fost uciși de la izbucnirea războiului, a adăugat el.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Este necesar să se oprească orice comerț cu Rusia. Blocarea legăturilor dintre băncile rusești și sistemul financiar mondial. Este important să se taie fluxul de bani pe care bugetul rusesc îi primește pentru petrol și îi cheltuiește pe rachete, bombe, bombardamente de artilerie. Lumea a dezvoltat de mult timp mecanisme adecvate”, a spus Zelenski.

„Cine știe ce trebuie făcut. Singurul dezavantaj este lipsa de principiu a unor lideri, până acum. Lideri politici, lideri de afaceri care încă mai cred că războiul și crimele de război nu sunt la fel de grave ca pierderile financiare. Sunt convins că liderii Irlandei pot schimba această situație”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Pentru ei, foamea este o armă împotriva noastră, a oamenilor obișnuiți, ca un instrument de dominație. Ei blochează accesul umanitar la jumătate de milion de oameni din Mariupol care nu mai pot topi zăpada pentru apă. Suntem o țară neutră din punct de vedere militar. Cu toate acestea, nu suntem neutri din punct de vedere politic în fața crimelor de război. Dimpotrivă”, a adăugat președintele Zelenski.