• Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut ieri un apel înflăcărat către aliații occidentali, îndemnându-i să livreze tancurile de care au nevoie disperată.
  • Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că sunt hotărâți să găsească o cale diplomatică pentru a trimite mai multe tancuri în Ucraina.
  • Un oficial a explicat că pentru Germania chestiunea tancurilor este una profund emoțională și controversată din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut ieri un apel înflăcărat către aliații occidentali, îndemnându-i să livreze tancurile de care au nevoie disperată. Germania este supusă unor presiuni diplomatice intense pentru a permite ca tancurile sale să fie transferate pe linia întâi în războiul împotriva Rusiei. Dar au spus că vor furniza tancuri doar dacă Statele Unite vor face același lucru.

Aseară nu se încheiase nici o înțelegere pentru a se asigura că Ucraina primește tancurile Leopard, esențiale pentru a învinge Armata Roșie a lui Putin. Mișcarea controversată a tancurilor era blocată în birocrația diplomatică. Într-un discurs adresat miniștrilor apărării de la baza aeriană americană din Ramstein, Germania, Zelenski le-a mulțumit pentru sprijinul acordat anterior. Dar el a îndemnat conferința să devină un Ramstein al tancurilor”.

El a spus: Pot să vă mulțumesc de sute de ori, dar sute de mulțumiri nu înseamnă sute de tancuri. Trebuie să accelerăm. Timpul trebuie să devină arma noastră, la fel ca și apărarea aeriană și artileria, vehiculele blindate și tancurile pe care le negociem cu dumneavoastră și care vor face de fapt o victorie. Kremlinul trebuie să piardă. Puteți începe această politică astăzi. Este în puterea dumneavoastră să faceți un Ramstein de tancuri. Nu pentru a negocia despre diferite numere de tancuri, ci pentru a deschide principiul de aprovizionare care va opri răul rusesc. Este în puterea dumneavoastră să faceți victoria. Faceți ca deciziile voastre să lovească cu precizie.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

El a adăugat: Este în puterea dumneavoastră să garantați artileria de care avem nevoie. Ura va pierde întotdeauna.”

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că sunt hotărâți să găsească o cale diplomatică pentru a trimite mai multe tancuri în Ucraina. El a declarat că Occidentul nu va încetini” în acest moment decisiv pentru lupta Ucrainei de a se apăra”.

El a spus: Vom continua să săpăm adânc și, pe baza progreselor pe care le-am făcut astăzi, sunt convins că partenerii Ucrainei din întreaga lume sunt hotărâți să facă față acestui moment”. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țara sa a fost: „Încrucișată strategic împreună cu prietenii și partenerii noștri și că nu facem niciodată ceva doar de unii singuri, ci împreună cu alții, în special cu Statele Unite.”

Însă un oficial a explicat că pentru Germania chestiunea tancurilor este una profund emoțională și controversată din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. El a spus că este o linie roșie, roșie, roșie, roșie. Tancurile germane se luptă din nou cu Rusia.

Problema morală. De înțeles, din punct de vedere istoric. Totuși, vorbind de povara morală, mi-aș dori ca germanii să fie în prezent mai solidari cu Polonia. Ca să nu mai vorbim de Ucraina. Nu cumva tancurile germane au ucis și ele ucraineni acum 80 de ani? Acum îi pot apăra de agresiunea barbară a rușilor.”

Marea Britanie a fost deja de acord să aprovizioneze Ucraina cu tancuri.