Zelenski le cere liderilor din domeniul Apărării să participe la Summit-ul pentru Pace din Eleveția

La cea mai importantă conferință de securitate din Asia, Shangri-La din Singapore, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la oficialii din domeniul apărării să i se alăture la o viitoare conferință de pace menită să pună capăt conflictului rusesc din Ucraina. Conferința va avea loc în Elveția în aproximativ două săptămâni.

Zelenski a declarat în fața grupului de peste 500 de delegați din aproximativ 40 de țări că este „dezamăgit” de faptul că unii lideri mondiali nu au confirmat încă participarea la conferința care va avea loc în Elveția peste aproximativ două săptămâni.

El nu a specificat numele niciunei țări, dar posibila participare a Chinei, cel mai important aliat al Rusiei, a fost considerată o problemă cheie, scrie AP.

Ministrul chinez al apărării Dong Jun, în propriul său discurs la forum, nu a menționat în mod specific întâlnirile din Elveția, dar a spus că „în ceea ce privește criza ucraineană, China a promovat discuțiile de pace cu o atitudine responsabilă”.

Donga spus că China nu a furnizat arme niciuneia dintre părțile implicate în conflict.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a participat, de asemenea, la conferință și a stat în primul rând în timpul discursului lui Zelenski.

Exit mobile version