• Volodimir Zelenski îi roagă pe cetăţenii ucraineni din zonele ocupate temporar de ruşi să nu accepte recrutarea în armată şi să plece din teritoriul ocupat.
  • Totodată, oficialul face apel la populaţie să consume responsabil energia electrică începând de joi.
  • Zelenski a adus în discuţie noile daune din infrastructura critică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel la populaţie din zonele ocupate temporar de către ruşi din sudul şi estul Ucrainei.

„Curând, ocupanţii vor încerca să recruteze oameni în armata lor. Peste tot este la fel ca în Doneţk şi Lugansk. Vă rog să evitaţi pe cât posibil asta. Încercaţi să părăsiţi teritoriul ocupat. Dacă asta este imposibil şi intraţi în structurile militare ruseşti, încercaţi cu prima ocazie să depuneţi armele şi să ajungeţi de partea ucraineană. Şi cel mai important, protejează-ţi-vă propria viaţa. Şi asiguraţi-vă că îi ajutaţi pe cei din jurul vostru. Sarcina noastră comună este să perseverăm. Să fim împotriva acestor ciudaţi”, a transmis Zelenski miercuri noaptea pe pagina sa de Facebook.

Zelenski a vorbit şi despre succesele recente ale apărării ucrainene: „Avem deja rezultate semnificative: 233 de UAV-uri Shahed şi zeci de rachete au fost doborâte în cursul lunii. Zece drone iraniene au fost distruse astăzi şi asta doar în direcţia Kiev. Alte 11 drone Shahed au fost doborâte datorită soldaţilor din comandamentul aerian Pivden. Mulţumim băieţi pentru munca excelentă! Există rezultate şi în alte zone.”

Recomandări

KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
TOATE DRUMURILE DUC LA PARIS
VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA

Totodată, oficialul a adus în discuţie noile daune din infrastructura critică. „Astăzi, trei instalaţii energetice au fost distruse de inamic. Bineînţeles, vom face tot posibilul pentru a restabili capacităţile energetice normale ale ţării noastre. Dar este nevoie de timp. Iar acest lucru necesită eforturile noastre comune. (…)  Vor exista clarificări din partea şefilor administraţiilor regionale şi a oficialilor guvernamentali, dar, în general, este necesar să fim deosebit de conştienţi de consumul de energie electrică începând de la ora 7 dimineaţa”.

Zelenski face apel la populaţie să consume responsabil energia electrică, pentru ca penele de curent să dureze puţin: „Vă rugăm să nu porniţi aparate electrice care nu sunt vitale. Vă rugăm să vă limitaţi consumul de energie electrică şi să nu folosiţi acele aparate care consumă multă energie”.