• Președintele Zelenski a ajuns astăzi la București, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina.
  • Discuțiile se concentrează pe cooperarea în materie de securitate, consolidarea apărării noastre și arhitectura generală de securitate în regiunea Mării Negre.
  • Cei doi șefi de stat au semnat o declarație comună care arată cadrul principal de cooperare.

Președintele Zelenski a ajuns astăzi la București, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina.
Vizita vine într-un moment complicat și pentru întreaga comunitate internațională. Discuțiile se concentrează pe cooperarea în materie de securitate, consolidarea apărării noastre și arhitectura generală de securitate în regiunea Mării Negre.

Alex Georgescu, analist de securitate internațională, spune că sunt trei factori importanți ai discuției dintre cei doi lideri. „Primul factor cel mai important este cel economic, în care România continuă să se investească în facilitarea tranzitului de cereale ucrainene către piețele internaționale, fără să fie afectate foarte mult de de probleme interne legate fermierii români, spre deosebire de Polonia, Slovacia și alte țări.

Alex Georgescu: „Al 2-lea lucru este legat de al 2-lea subiect de discuții este legat de sprijinul militar sau sprijinul de tehnică militară pe care-l poate oferi România Ucrainei.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

„Al 3-lea factor cred că reprezintă integrare, perspectiva de integrare a Ucrainei în Uniunea Europeană și într-o pe într-un viitor mai îndepărtat, în NATO, având în vedere faptul că România a fost una dintre țările care a susținut importanța integrării Ucrainei, mai ales în Uniunea Europeană, deci vrea să se asigure de acest sprijin și nu în ultimul rând, deși cu siguranță că a fost neglijat acest aspect și în cadrul altor întâlniri care au avut loc, deși nu în România, avem și doleanțele României vizavi de comunitatea românească din Ucraina, care cu siguranță vor fi discutate, dar nu știu dacă se va obține vreo concesie din partea autorității ucrainene, a spus Alex Georgescu, la Aleph News.

Alex Georgescu spune că in contextul războiului din Israel vom vedea o reducere masivă a sprijinului față de Ucraina.

Citește și: