• Scrisoarea a fost trimisă către Comitetul Nobel pentru a le acorda premiul pentru Pace președintelui Zelenski și poporului ucrainean.
  • Oficialii îi roagă pe membrii Comitetului să prelungească procedura de nominalizare până pe data de 31 martie.

Membrii Parlamentului European și foști oficiali mondiali s-au adresat Comitetului Nobel cu o scrisoare corespunzătoare.

„Asistăm la curajul poporului Ucrainei, care a îndurat acest război dezlănțuit împotriva lor de către Federația Rusă. Bărbați și femei ucrainene curajoși luptă pentru păstrarea democrației și a autoguvernării. De la președintele recalcitrant ales democratic al Ucrainei, Volodimir Zelenski bărbatului care, cu lacrimi în ochi, își ia rămas bun de la familie pentru a lupta pentru țara lor”.

În scrisoare, membrii Comitetului Nobel sunt rugați să prelungească procedura de nominalizare pentru Premiul Nobel până pe 31 martie, întrucât de fapt este deja închisă.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Distinși membri ai Comitetului Nobel,

În lumina evenimentelor fără precedent din punct de vedere istoric, solicităm respectuos Comitetului pentru Premiul Nobel pentru Pace să redeschidă și să reconsidere procedura de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace din 2022.

Lumea este șocată de imaginile de război care vin din Ucraina. Milioane de familii trăiesc acum în frică, casele și mijloacele de trai fiind amenințate de bombardamente și de o armată invadatoare. Suntem martori ai curajului poporului ucrainean care rezistă acestui război purtat împotriva sa de către Federația Rusă.

Bărbați și femei ucraineni curajoși luptă pentru a păstra democrația și autoguvernarea. De la sfidarea președintelui ucrainean ales în mod democratic, Volodimir Zelenski, până la bărbatul cu lacrimi în ochi care își ia rămas bun de la familia sa pentru a lupta pentru țara sa, oamenii din toată Ucraina se ridică pentru a rezista forțelor autoritarismului. Cuvintele noastre de simpatie și de sprijin nu pot face dreptate sacrificiilor pe care le fac pentru principiile drepturilor omului și ale păcii.

În acest moment și în întreaga lume, concetățenii democrați își pun cu toții aceeași întrebare: ce putem face pentru a sprijini poporul ucrainean?

Credem că acum este momentul să arătăm poporului ucrainean că lumea este de partea lor. Prin urmare, vă solicităm cu umilință, în calitate de comisie, să luați în considerare:

Prelungirea și, prin urmare, redeschiderea procedurii de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace până la 31 martie 2022, pentru a permite o nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace pentru președintele Zelenski și poporul ucrainean.

Deși suntem conștienți de faptul că aceasta este o întrerupere a procedurii, credem că această întrerupere este justificată de situația actuală fără precedent. Este datoria noastră democratică să ne opunem autoritarismului și să sprijinim un popor care luptă pentru democrație și pentru dreptul său la autoguvernare.

Placarea civilizației este subțire ca hârtia, noi suntem gardienii ei și nu ne putem odihni niciodată”, este scrisoarea transmisă Comitetului Nobel.