Zelenski spune că steagul ucrainean va fi din nou arborat în Crimeea

Ucraina Sursă: Hepta
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a asigurat într-un mesaj video pe rețelele de socializare că drapelul ucrainean va flutura din nou în Crimeea
  • Reconstrucția Ucrainei este „o sarcină comună pentru întreaga lume democratică.
  • Recuperarea Ucrainei după război va fi în beneficiul păcii mondiale”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a asigurat într-un mesaj video pe rețelele de socializare că drapelul ucrainean va flutura din nou în Crimeea, așa cum deja flutură pe insula Zmiinyi (Insula Șerpilor).

„Cei condamnați să se târască nu vor lua nici măcar Insula Șerpilor de la cei care sunt sortiți să zboare. De aceea, (steagul) albastru și galben s-a întors pe insulă și într-o zi se va întoarce cu siguranță și în peninsulă, precum și în toate orașele și satele noastre ocupate, în timp ce imnul nostru național va răsuna în fiecare dintre ele”, a declarat el, citat de agenția Ukrinform, citează EFE.

Reconstrucția Ucrainei este „o sarcină comună pentru întreaga lume democratică, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs video la o conferință din orașul elvețian Lugano privind reconstrucția postbelică a Ucrainei, relatează France-Presse.

La conferință au participat reprezentanți din aproximativ 40 de țări.

Recuperarea Ucrainei după război va fi în beneficiul păcii mondiale”, a spus Zelenski.

Președintele elvețian Ignazio Cassis a deschis „Conferința de reconstrucție a Ucrainei”, despre care diplomații elvețieni au declarat că are ca scop trasarea unei foi de parcurs pentru reconstrucția postbelică a Ucrainei, relatează Associated Press.