• Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a folosit până acum aproximativ 400 de drone iraniene pentru a ataca Ucraina.
  • Ucraina a propus întreruperea oficială a relațiilor diplomatice cu Iranul.
  • Guvernul rus a declarat că nu are informații despre faptul că drone iraniene kamikaze” au fost sau nu folosite în atacuri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Rusia a folosit aproape 400 de drone kamikaze împotriva Ucrainei. Potrivit lui Zelenski, Rusia a folosit până în prezent aproape 400 de drone kamikaze Shahed-136 de fabricație iraniană împotriva populației civile din Ucraina.

La începutul acestei luni, Rusia a atacat mai multe orașe ucrainene, inclusiv capitala Kiev și Zaporojie, folosind drone de fabricație iraniană pline de explozibili. Mai mulți civili au fost uciși în aceste atacuri, iar dronele au distrus, de asemenea, infrastructura energetică din Zaporojie.

Iranul negase furnizarea de vehicule aeriene fără pilot la bord către Rusia – o afirmație care a fost negată de SUA. Guvernul rus a declarat că nu are informații despre faptul că drone iraniene kamikaze” au fost sau nu folosite în atacuri.

Recomandări

JO24: CEL MAI MARE DISPOZITIV DE SECURITATE
25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT

Cu toate acestea, oficiali iranieni de rang înalt au declarat pentru Reuters că între Iran și Rusia a fost încheiat un acord privind livrarea armelor. Conform acordului, Iranul a promis să furnizeze Rusiei rachete sol-sol, pe lângă mai multe drone. În urma atacurilor, Ucraina a propus întreruperea oficială a relațiilor diplomatice cu Iranul.