• Zelenski a spus că Rusia nu atacă doar Ucraina, ci și modul de viață european.
  • El a îndemnat UE să își mențină cursul în sprijinul acordat Ucrainei.
  • Președintele ucrainean a mulțumit UE pentru sprijinul vital pe care l-a oferit sub formă de arme, combustibil, echipamente energetice și alte bunuri.

Ucraina va fi membră a Uniunii Europene – Uniunea Europeană care învinge”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs în Parlamentul European. Zelenski, miercuri, a făcut vizite surpriză în Marea Britanie și Franța. El s-a întâlnit cu Rishi Sunak și Emmanuel Macron și a cerut mai mult armament din partea țărilor care sprijină Ucraina de când a fost invadată de Rusia în februarie anul trecut.

Ucraina și UE și-au făcut puterea evidentă” prin abordarea lor principială și energică – suntem cu toții egali”, a declarat el. El a îndemnat UE să își mențină cursul în sprijinul acordat Ucrainei.

Înainte ca Zelenski să vorbească, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că aliații ar trebui să ia în considerare rapid, ca un pas următor, furnizarea de sisteme cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă pentru Ucraina. Metsola a spus că răspunsul la războiul președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei trebuie să fie proporțional cu amenințarea, iar amenințarea este existențială”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El și-a deschis discursul spunând Slava Ucrainei!” sau Glorie Ucrainei!”, ceea ce i-a adus ovații în picioare. Căutarea de profil înalt a lui Zelenski de a obține mai mult ajutor militar occidental a venit în timp ce se adunau dovezi că ofensiva anticipată a Rusiei în jurul aniversării invaziei începe să prindă contur. În discursul său, Zelenski a continuat prin a mulțumi UE pentru că a fost alături de poporul ucrainean obișnuit în fața agresiunii rusești. De asemenea, el a mulțumit UE pentru sprijinul vital pe care l-a oferit sub formă de arme, combustibil, echipamente energetice și alte bunuri.

Este important nu doar pentru statele Europei, nu doar pentru comunitățile și societățile din Europa”, a spus el. Indiferent cine suntem… luptăm întotdeauna împotriva lipsei de respect. Condiția prealabilă a (viselor noastre pentru copiii și nepoții noștri) este pacea și securitatea.”

Niciuna dintre acestea nu va fi garantată dacă nu vom învinge forța antieuropeană care încearcă să ne fure tuturor Europa noastră”, a adăugat Zelenski. El a continuat spunând că Rusia nu atacă doar Ucraina, ci și modul de viață european.