• Președintele ucrainean a anunțat că ocupanții ruși continuă să acumuleze forțe de luptă pentru a-și realiza scopul în Donbas.
  • Zelenski a precizat că Ucraina se pregătește să reia operațiunile ofensive active și să reducă și mai mult potențialul militar, forța de muncă și echipamentul Rusiei.
  • Volodimir Zelenski a semnat decrete prin care se acordă premii de stat pentru 168 de militari ai Forțelor Armate și 3 militari ai serviciilor de informații ale Ministerului Apărării.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că se pare că atitudinea față de statul rus modern se schimbă în sfârșit în lume, statele având două opțiuni în acest conflict.

„Acum atitudinea față de toată lumea din Rusia va fi simplă – fie susțineți căutarea păcii, fie susțineți masacrele nejustificate. Există informații că armata rusă și-a schimbat tactica și încearcă să-i îndepărteze pe ucrainenii uciși de pe străzile și subsolurile teritoriului ocupat”, a spus președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Astăzi, țările occidentale au anunțat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt blocate noi investiții în țară, se aplică restricții împotriva mai multor bănci sistemice, se adaugă sancțiuni personale, precum și alte restricții. Vom insista în continuare pe blocarea completă a sistemului bancar rus de finanțele internaționale, respingerea lumii democratice din petrolul rusesc”, a mai adăugat acesta.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Lumea occidentală trebuie să ia măsuri preventive, dacă nu – va fi o greșeală istorică a întregii lumi occidentale. Irlanda sprijină pe deplin aderarea accelerată a Ucrainei la UE. Și va face totul pentru a crește presiunea asupra Rusiei atât cât este necesar pentru a pune capăt acestui război. Mâine mă voi adresa parlamentelor și popoarelor Greciei și Republicii Cipru”, a precizat Zelenski.

„Trebuie să facem tot posibilul pentru a restabili activitatea întreprinderilor autohtone, a activităților comerciale, a reînvia întreprinderile mici și mijlocii pe întreg teritoriul nostru. Depinde de guvern, de guvern central, de toți liderii de la nivel local, fiecare lider de la orice nivel trebuie să fie antrenat sută la sută să facă totul pentru a-i recupera pe oameni. Ocupanții ruși continuă să acumuleze forță de luptă pentru a-și realiza ambițiile bolnave în Donbass. Ne pregătim pentru o reducere suplimentară a potențialului militar al Rusiei. Ne vom lupta și nu ne vom retrage”, a menționat președintele Zelenski.

„Solicit tuturor liderilor comunității din zonele în care nu există amenințarea unei confruntări directe să facă tot posibilul pentru a se asigura că oamenii se întorc , că oamenii lucrează, că procesele economice repornesc, că viața normală este restabilită în măsura în care securitatea o permite. O economie funcțională este la fel de importantă ca și armata noastră curajoasă și puternică”, a conchis președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.