• Rusia va încerca să impună o linie între regiunile neocupate și cele ocupate ale țării noastre”, a susținut generalul de brigadă Kirill Budanov.
  • Aceasta este o încercare de a crea Coreea de Nord și Coreea de Sud în Ucraina”, a declarat șeful militar.
  • Ucrainenii vor începe un război de gherilă ca răspuns, a avertizat Budanov.
  • Sezonul unui safari ucrainean de gherilă total va începe în curând. Atunci va rămâne un singur scenariu relevant pentru ruși: cum să supraviețuiască”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că este dispus să facă un compromis cu Rusia în privința regiunii Donbas deoarece încercarea de a forța trupele rusești să părăsească complet Ucraina ar duce la al treilea război mondial, potrivit Reuters.

Declarația șocantă a venit în urma faptului că cel mai important oficial de informații militare al Ucrainei a declarat că el crede că Rusia renunță la cucerirea capitalei Kiev, pentru a se concentra în schimb pe porțiunile de sud și est ale țării pentru a încerca să împartă națiunea în două.

Rusia va încerca să impună o linie între regiunile neocupate și cele ocupate ale țării noastre”, a susținut generalul de brigadă Kirill Budanov.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Aceasta este o încercare de a crea Coreea de Nord și Coreea de Sud în Ucraina”, a declarat șeful militar.

Ucrainenii vor începe un război de gherilă ca răspuns, a avertizat Budanov.

Sezonul unui safari ucrainean de gherilă total va începe în curând. Atunci va rămâne un singur scenariu relevant pentru ruși: cum să supraviețuiască”, a spus acesta.

Rusia, care se aștepta ca războiul său împotriva Ucrainei să fie rapid, nu a reușit încă să cucerească un oraș ucrainean important. Se pare că se concentrează din nou pe Donbas, unde luptele dintre guvernul ucrainean și separatiști au făcut ravagii timp de aproape un deceniu.

Schimbarea de strategie ar putea semnala o nouă etapă a războiului

Atât ultimele comentarii ale lui Zelenski cu privire la această zonă, cât și schimbarea de strategie raportată de Rusia, ar putea semnala o posibilă nouă etapă a războiului, una mai limitată și în care s-ar putea să se întrevadă sfârșitul acestuia.

Zelenski a făcut aceste comentarii duminică, într-o conversație video cu jurnaliști ruși independenți, când a adăugat că națiunea sa este dispusă să adopte un statut neutru ca parte a unui acord.

Garanții de securitate și neutralitate, statutul non-nuclear al statului nostru – suntem gata să acceptăm acest lucru”, a spus acesta în limba rusă.

În timp ce detaliile planului erau neclare, Zelensky a declarat că orice acord va fi intermediat de terțe părți și va fi supus unui referendum în Ucraina. De asemenea, președintele a precizat că un astfel de acord ar fi posibil doar cu condiția ca Rusia să își retragă trupele din Ucraina.

El a spus grupului de reporteri ruși, cărora nu li s-a permis să relateze conversația în propria țară, că distrugerile provocate în Ucraina au depășit cu mult războaiele Kremlinului din Cecenia.

Președintele ucrainean a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa Occidentului: „Am vorbit astăzi cu apărătorii de la Mariupol. Sunt în contact permanent cu ei. Determinarea, eroismul și fermitatea lor sunt uimitoare. Dacă cei care se gândesc de 31 de zile cum să predea zeci de avioane și tancuri ar avea un procent din curajul lor”.