• Germania a pus alte zece județe, plus Bucureștiul, pe lista restricțiilor
  • Dacă vrei să intri în Germania, îți trebuie test negativ la COVID-19
  • Totodată, epidemia are toate șansele să descurajeze și prezența la vot

Berlinul ridică un zid în calea românilor care vor să intre pe teritoriul Germaniei. Dacă vii din București sau unul dintre aceste zece județe: Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea trebuie să ai un test negativ pentru coronavirus, făcut cu cel mult 48 de ore înainte sosirii și tradus în germană sau engleză.

Altă variantă e să faci un test în cel mult trei zile de când ai pus piciorul pe pământ nemțesc. E gratuit! Decizia Germaniei e – trebuie să recunoaștem – justificată! Azi avem două recorduri negative.

1.454 de cazuri noi și 52 de decese, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe internări noi au fost confirmate în București – 172, iar cele 10 județe, care se adaugă altor 17 puse de germani pe lista neagră, sunt printre primele la numărul de cazuri noi sau cel total.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ne uităm pe aceste cifre și e tot mai clar că și alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt la doar o lună și jumătate distanță, vor fi infectate de coronavirus.

Alegeri infectate

Mulți bucureșteni vor ezita, probabil, să meargă la secțiile de vot – asta presupune să stea într-un spațiu închis, alături de mulți oameni, să dea buletinul, să ia ștampila. Sunt lucruri pe care poți fi tentat să le eviți. Iar dacă alegătorii să zicem că sunt expuși doar câteva minute, trebuie să ne gândim la personalul din secțiile de vot. Oamenii ăia trebuie să stea acolo de la 7 dimineața la 9 seara. Trebuie să stea apoi la coadă să predea sacii cu voturile. Și știi cât iau pentru asta? Mai puțin de 200 de lei pe zi.

Traian Băsescu ar putea influența decisiv alegerile pentru Primăria Capitalei

La fel de imprevizibil e cum va influența intrarea lui Băsescu în cursă rezultatul final. E clar că fostul președinte n-are nicio șansă să revină la Primăria Capitalei, dar va lua între 5 și 10 la sută, cred analiștii politici întrebați de Adevărul. Misterul e de unde vor veni voturile astea – de la Nicușor Dan? De la Firea? Va atrage la vot nehotărâții? Vom vedea. Ce știm acum e că la alegerile parlamentare din 2016, PMP, care a deschis listele pentru Senat cu Băsescu, a scos cel mai bun scor în Sectorul 1 – peste 10 la sută!