Swiatek și KenIN finală


Povestea Halep inspiră la Roland Garros. Iga Swiatek a repetat perfect scorul cu care a eliminat-o pe Halep și în semifinale. A câștigat cu același scor – 6-1, 6-2 și s-a calificat în finală. Acolo Swiatek dă all-in împotriva Sofiei Kenin. Campioana Australian Open, Kenin a făcut surpriza și a eliminat-o pe Kvitova.

Ce-au făcut românii


Am sperat degeaba să vedem naționala României vara viitoare la București, la Euro. România a fost eliminată de Islanda. Jucătorii lui Rădoi au avut un singur șut pe poartă – golul lui Maxim din penalty. Maxim a marcat când era 2-0 pentru Islanda. Ambele goluri ale Islandei le-a dat Sigurdsson, fotbalist care joacă în Anglia, la Everton.

CA MERSUL PE BICICLETĂ


Are 6 ani, măsoară doar un metru, dar face trucuri cu bicicleta precum bikerii profesioniști. Demid, un băiețel din Rusia, este inspirația multor sportivi. Copilul le dă lecții de dans, pe BMX, celor care îl admiră. Demid are și un sfat pentru ei: să poarte mereu… nu masca, ci cască și genunchiere!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

ÎNCEPE SĂ ÎȚI PLACĂ?


E prima oară când te urci pe skateboard și vrei să te remarci printre cei mai buni? Atunci trebuie sa înveți direct de la ei! David Odom, cunoscut pentru jongleriile cu placa, le arată începătorilor câteva mișcări ca să prindă curaj în competițiile din skatepark. El spune că e mai ușor decât pare, dar nu-l crede nimeni.

NU E GREU, E GREUCEANU


Culturistul Jon Call este ca eroii din basme, dar adaptat pentru secolul 21. Jon se dă de trei ori peste cap, ca să execute îndreptări de tip strongman. Pe Jon tumbele nu îl amețesc! Îl ajută să ridice gantere care, cu siguranță, cântăresc mai greu decat paloșul lui Greuceanu!

MOZART-IȘTII


Vrei să dansezi, dar nu te țin picioarele? Încearcă dansul mâinilor! Trupa Urban Theory a făcut o coregrafie cu palmele. Băieții sunt culți, o fac pe muzica lui Mozart. Artiștii îți arată cum să miști fiecare braț ca sa obții un efect vizual frumos. Poți să ai ritmul pianului la degetul mic !

NISIPUL E AUR


Ai soluții să te dai cu placa și dacă vine încălzirea globală. Sandboarding-ul, adică datul cu placa pe nisip, se practică în America, Australia și evident Sahara. E atât de cald că nu îți trebuie căciulă, bocanci sau fular. Dublul campion mondial Jose Martinez practică acest sport de la 12 ani. Orașul natal Iquique din Chile este locul de joacă preferat. Se dă pe dune 6 ore pe zi.