Nu este o rochie, e o icoană a Hollywod-ului clasic!

În lumea cinematografiei există momente care se transformă în legende, în timp ce anumite articole vestimentare devin adevărate obiecte de cult. De exemplu, în 1953, pelicula Gentlemen Prefer Blondes, în regia lui Howard Hawks, cu Marilyn Monroe în rol principal ne prezintă o rochie care a atins în timp un bine meritat statut iconic! Această rochie, o icoană a modei și a filmului, adesea imitată și parodiată a devenit un simbol al frumuseții și al feminității absolute.

Unul dintre momentele memorabile ale filmului Gentlemen Prefer Blondes este interpretarea lui Marilyn Monroe a celebrei melodii ,,Diamonds Are a Girl’s Best Friend”. În acest cadru emblematic, ea a purtat o rochie roz, care a captivat adudiența și a rămas întipărită în memoria colectivă. Rochia creată de designer-ul de costume William Travilla, a fost realizată din mătase roz tăiată într-un stil elegant și sofisticat. Decoletul adânc în formă de inimă a atras atenția și a subliniat forma generoasă a bustului. Rochia croită pe corp îi evidenția talia subțire și silueta senzuală.

Industria modei și cultura pop au fost puternic impactate de creația lui Travilla, creație care a devenit o referință a modei anilor ’50 și a influențat designeri din întreaga lume. Imaginea lui Marilyn Monroe în această rochie a fost imortalizată pe afișul filmului și a rămas unul dintre cele mai reprezentative și iubite portrete ale actriței.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Rochia continuă să inspire și să fascineze în prezent, demonstrând durabilitatea stilistică a creațiilor vestimentare care devin opere de artă prin puterea lor de a captiva și de a rămâne în inimile tuturor. Drept dovadă, artiste precum: Madonna, Thalia sau Normani au reiterat frumusețea și eleganța surprinse în imaginea lui Marilyn din filmul lui Hawks.