- Tinerii işi doresc ore de educaţie sexuală la şcoală
- Majoritatea se jenează să discute cu părinţii
- Cei mai mulţi se educă de pe internet sau în gaşca de prieteni
- În unele şcoli există doar un consilier la 1.000 de copii
Când vine vorba de educaţie sexuală, puţini părinţi reuşesc să-i facă pe copii să discute cu ei. Adolescenţii se ruşinează şi îşi evită părinţii. Nici de la şcoală nu pot afla prea multe. Acest subiect este atins razant la orele de biologie, educaţie socială sau de consilierii şcolari. Aceştia din urmă nu pot face schimbări mari, nici dacă vor. Numărul lor e prea mic. În aceste condiţii tinerii caută informaţii pe internet sau trag cu urechea la poveştile prietenilor. Georgia şi Vlad au 18 şi 19 ani şi ne spun prin ce trece un adolescent.
„Mi-a fost ruşine să vorbesc cu părinţii, am preferat să caut singur pe internet. Mai stăteam cu băieţii pe afară, una alta şi uşor, uşor aflam chestii. Este greu dacă nu ai acces la informaţie”, a spus Vlad Neculai Roibu.
TOP ARTICOLE
- Magnații din spatele Inteligenței Artificiale: Elon Musk, Bill Gates și Peter Thiel, printre numele grele care susțin dezvoltarea A.I.
- Ego, frică și bani: Cum i-a dezbinat Inteligența Artificială pe miliardarii de la Silicon Valley
- ChatGPT Trend. Chatbot-ul creează trecutul, prezentul și viitorul. Cum va arată McDonalds în 2070
Georgia Gradu, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, susţine că şcoala nu vine în sprijinul elevilor, când vine vorba de educaţie sexuală: „Este practic inexistentă şi la noi este foarte mare nevoie de ea. În relaţia cu părinţii mi-a fost foarte greu, nu-ţi vine uşor să vorbeşti despre asta. Este vorba de intimitate. Mometan, internetul este o variantă”.
Specialiştii în domeniu vorbesc la rândul lor despre carenţele sistemului educaţional: „Sunt mai multe discipline care sunt tangenţiale sau abordează tangenţial această problematică. În acest moment, acoperirea cu profesori consilieri şcolari este parţială. Există şi situaţii în care unităţi de învăţământ cu peste 1.000 de copii beneficiază de un singur consilier”.
- SUA nu mai au bani pentru a finanța Ucraina să lupte împotriva Rusiei. Pentagonul și-a cheltuit 97% din bugetul alocat
- România, codașă la speranța de viață. Cât trăiesc, în medie, românii?
- SUA aprobă un medicament pentru a trata o formă de cancer al sângelui. Cum acționează tratamentul
- Anemia economică amenință băncile. Analist financiar: „Avem această trecere la economia verde, în care se renunță la utilizarea hidrocarburilor pentru anumite activități”
- AstraZeneca s-a aliat cu o companie care folosește AI pentru a dezvolta un anticorp care să înlocuiască chimioterapia
Partenerii noștri