John Brewer, profesor de științe în educație fizică la Universitatea de Vest din Scoția, a declarat pentru The Guardian că a observat o creștere semnificativă a numărului de alergători competitivi cu vârste de peste cincizeci, șaizeci, șaptezeci de ani sau mai mult. El însuși face parte dintre aceștia.

Cu 65% mai multe femei de peste 50 de ani au terminat maratonul de la Londra din anul 2022 față de ediția din 2018. Femeilor le-a fost interzis accesul până în 1967, pe motiv că este o cursă de anduranță destinată bărbaților.

Dincolo de schimbarea mentalităților, avansurile înregistrate în știința nutriției, antrenamentelor și încălțămintei adecvate au înlesnit accesul mai multor sportivi amatori la astfel de competiții. În plus, femeile descoperă în alergat un timp pentru sine, cu efecte benefice la nivel fizic și mental.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Aceste schimbări în stilul de viață al persoanelor peste cincizeci de ani aduc după sine o dezvoltare a pieței produselor și serviciilor dedicate mișcării cum ar fi:

• echipament sportiv
• ceasuri inteligente și alte accesorii
• abonamente la sălile de sport
• suplimente
• călătorii în scopul participării la competiții pentru amatori

Mișcarea devine o abordare mai sănătoasă și mai înțeleaptă a vârstei de mijloc, care se traduce într-un segment nou de piață. Influenceri fit and fabulous la orice vârstă au luat cu asalt rețelele sociale, câștingându-și următori. Brandurile au devenit conștiente de valoarea asocierii cu evenimente care încurajează mișcarea.

Primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru schimbările de atitudine în viața personală și de business. Dacă deservești clienți din categoria de vârstă 50+, inspiră-te din acest trend:

  1. inițiază parteneriate cu comunități de alergători și companii din domeniul nutriției
  2. oferă sesiuni ghidate gratuite de alergat pentru a da un start
  3. susține financiar participarea la competiții și folosește tutoriale post participare

Care era secretul anti-agingului?