- Coronavirusul pândeşte din mările şi oceanele lumii
- Mările şi oceanele lumii vor fi mai poluate nu doar cu pet-uri, ci şi cu măşti şi mănuşi de protecţie
- În Bucureşti a apărut comunitatea online „Nu arunca Măşti şi Mănuşi pe JOS“
- Ecologiştii vor merge la ministerul Sănătăţii pentru a găsi soluţii de incinerare a măştilor
- Apele oceanelor ar putea avea mai mult plastic decât peşte, peste 30 de ani
Dacă ai scăpat de contaminare cu noul coronavirus, nu înseamnă că pericolul a trecut. Plajele abia redeschise au vedere… la mări şi oceane poluate cu măşti de protecţie şi mănuşi de plastic.
Advertisment
Deşeurile periculoase au apărut şi în pădurile de la noi din ţară şi pe străzile din Bucureşti. Ele nu pun în pericol doar mediul, ci şi personalul firmelor de salubrizare… şi chiar pe tine.
De aceea, un grup de ecologişti a format comunitatea online Nu arunca Măşti şi Mănuşi pe JOS.
Recomandări
„O astfel de mască se degradează în 400 de ani”, spune Răzvan Buşulescu, ecologist.
„Eu, de exemplu, am mănuși textile, care se pot spăla și sunt mai prietenoase cu mediul”, afirmă Răzvan Ghiuri, Fridays For Future România.
„Există o impunere de purtare, dar nu există nicio soluţie ţinând cont că ele nu se reciclează. Ca să se incinereze aceste obiecte, este clar că trebuie o legislație comună a ministerului Sănătăţii cu Ministerul Mediului”, adaugă Răzvan Buşulescu.
- Financial Times: Putin e dispus să oprească războiul din Ucraina pe linia frontului actual, dacă SUA recunosc anexarea Crimeei și exclud aderarea Ucrainei la NATO
- Un incendiu a fost declanșat la un depozit militar din regiunea Vladimir în Rusia. Starea de urgență a fost declarată în districtul Kirzhach
- Tot mai mulți bărbați creează relații intime cu chatboți personificați. Marius Luican, director Reveal: „Se ajunge în astfel de situații cu persoane care sunt îndepărtate social”
- Ce presupune planul lui Trump de pace? Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei 20% din teritoriul său, atât timp cât e „de facto”, nu „de jure”
- Marea poate opri încălzirea globală. Cum funcționează SeaCURE, sistemul care extrage CO2 din apă
Partenerii noștri