Ana Maria Brânză spune că perioada pandemiei „a fost grea”: „Șomez. Scrima este considerată sport de contact. Nu am avut voie în sală. Am rămas acasă. Ne-am menținut programul. Un an de zile este mult. Mai am un an de zile în care pot să mă bucur de scrimă.

Adrian Cioroianu a povestit că și pentru UNESCO a fost perioadă dificilă: „Nici dplomația, nici arta, nu sunt compatibile cu această izolare. Diplomația se bazează pe contactul direct”.

Școlile trebuiau să se deschidă. Respect și deciziile părinților. Nu mă pricep. Cred că școlile trebuiau să înceapă. Este vorba ce facem din copii: facem persoane închise în casa care să se teama sau facem niste cetățeni?”, a punctat istoricul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cornel Ilie spune că artiștii se pot întreține în această perioadă, însă probleme au cei care lucrează pentru ei :„Pot să îmi iau chitara să cânt pe străzi. Noi mai putem să ne facem meseria. Mergem pe stradă și cântăm. Să ne ducem mai departe povestea. Acolo este problema, la cei care lucrează pentru noi. Nu la artiști este problema. Cunosc oameni care și-au vândut din casă. În momentul ăsta, când apar greutățile, se cern: cei care au făcut din pasiune sau nu”.