• Actorul Vlad Logigan, reacție la afirmațiile lui Mândruță: ,,Îl invit să se uite la telenovele toată viața lui”
  • Dr. Adrian Marinescu: ,,Cei care au trecut prin boală ar trebui să se gândească că pot fi donatori”

Dr. A. Marinescu analizează creșterea numărului de infectări

Dr. Adrian Marinescu face o analiză a creșterii numărului de infectări, în contextul începerii școlilor. Reprezintă organizarea alegerilor un pericol, ținând cont de vremurile pe care le trăim? Ne așteaptă revenirea la carantină?

Medicul infecționist de la Institutul Matei Balș te liniștește și îți spune că, în momentul de față, nu vorbim despre o creștere explozivă a cazurilor de infectări, ci mai degrabă despre o creștere constantă, raportată la factorii care au dus la acest lucru.

„Este important ca întotdeauna să facem o comparație media unei săptămâni cu ce s-a întâmplat înainte. În momentul de față, nu este o creștere explozivă. Lucrul ăsta trebuie să fie clar. Este o creștere constantă și asta a fost în ultimele săptămâni. Dar avem și niște explicații că, până la urmă, în septembrie deja sunt mai multe evenimente. Oamenii s-au întors din concedii, interacționează mai mult și este clar că în zonele aglomerate cum este Bucureștiul ăsta este un risc să crească numărul celor infectați”, a spus medicul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

S-au deschis și scolile chiar dacă acolo este un mediu controlat unde măsurile se respectă. Sunt aspecte care trebuie luate în calcul. Plus că măsurile de relaxare totuși au continuat. Chiar dacă deschiderea restaurantelor, a teatrelor erau așteptate și era normal să se întâmple, sigur că toate aceste măsuri de relaxare ar putea să conteze. Și, așa cum spun eu, este practic o sumă a unor factori, sumă care duce la această creștere”, susține Adrian Marinescu.

Vlad Logigan, despre nevoia de teatru: ,,Se poate trăi fără teatru? Da, dar nu merită!”

Actorul Vlad Logigan îți povestește cum l-a afectat perioada de pandemie și cum se rescrie povestea în lumea teatrului, una cu măști și distanțare.

Actorul s-a născut la Iași, dar a absolvit Facultatea de Teatru din București, terminând-o șef de promoție. Este un actor complet și complex care a jucat nu doar în piese de teatru, ci și în filme și seriale.

Vlad Logigan îți face câteva mărturisiri și îți spune că i-ar fi plăcut tare mult să stea la o cafea cu Charlie Chaplin. Actorul său preferat – cu care ar juca oricând – rămâne Marian Râlea.

V. Logigan, despre teatrul online: ,,Este un segment de public neaccesat de teatrul din săli”

V. Craioveanu: Am văzut pe pagina ta de facebook  că te-au supărat niște declarații ale domnului Lucian Mândruță care a spus că se poate trăi și fără teatru.

V. Logigan: Mai mult m-am amuzat. Eu i-am amintit în postarea de care îmi spui ce spunea Toma Caragiu când l-au întrebat: «Se poate trăi fara teatru? Da, dar nu merită!». L-am invitat și îl invit în continuare, dacă el chiar crede chestia asta, să se uite la telenovele toată viața lui și la final să ne spună dacă este tânăr sau neliniștit.

Călin Fusu, fondator BestJobs: ,,Prefer să nu tai deloc salariile!”

La rândul său, Călin Fusu – unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori de pe piaţa locală, pentru proiecte precum BestJobs, Vivre sau CityLink – îți vorbește despre cât de afectată a fost zona de business de izbucnirea epidemiei de Covid-19, dar și care sunt cele mai bune soluții și investiții de criză.

,,Comerțul a avut de câștigat, recrutarea a avut de pierdut. (…) Eu prefer să nu tai deloc salariile, mai degrabă este o oportunitate să-ți formezi o echipă și să ți-o întărești”, mărturisește acesta

Cât despre previziunile existente pe piața muncii, ținând cont de vremurile pe care le trăim, scenariile nu sunt deloc optimiste.

,,Este o tensiune în piața muncii și nu îi văd bine pe studenți care termină anul asta”, conchide Călin Fusu.