• Marinescu: „Peste valul de boli respiratorii s-a suprapus epidemia de rujeolă”.
  • În ultima săptămână 1.792 cazuri noi de persoane au fost confirmate cu COVID-19.
  • Odată cu revenirea din vacanțele de Crăciun, numărul de infectări e așteptat să crească din nou.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, numărul infecțiilor respiratorii rămâne ridicat. Spre deosebire de alți ani însă, acest sezon al virozelor se suprapune cu cazurile de rujeolă în creștere, dar și cu alte infecții respiratorii. „Lipsa de vaccinare își arată efectele”, declară Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Cum arată situația acum față de anii pandemiei

„Probabil că am uitat că în anii de pandemie au fost impuse niște restricții și, evident, lucrurile au arătat altfel. Din păcate, avem mai multe boli infecțioase decât ne-am dori. Avem virusuri de sezon, gripale, cele care se transmit pe cale respiratorie și, într-adevăr, avem și epidemia de rujeolă. Din păcate, lipsa de vaccinare își arată efectele.

În același timp, avem bolile infecțioase, care nu sunt de sezon. Camerele de gardă sunt destul de asaltate. La Institutul <<Matei Balș>> sunt cam 200 de prezentări pe zi. Din cele 200 sunt și pacienții care se internează. Este o presiune destul de mare la nivelul paturilor de spital. Chiar dacă se fac externări, paturile se ocupă imediat. Din fericire, sunt puține cazuri severe, de terapie intensivă.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Nu va fi deloc simplu, iar începutul de an va însemna un număr mare de prezentări tot pe infecții respiratorii”, a declarat Adrian Marinescu, la Aleph News.

Citește și