• Elon Musk i-a spus lui Joe Rogan că a achiziționat Twitter pentru a opri un cult „extincționist” care propaga ceea ce el a descris drept un „virus al minții”.
  • În trecut, Musk a făcut comentarii sau decizii din aparente motivații politice și a criticat ceea ce el numește „virusul minții trezite” în mai multe ocazii.
  • Rogan a comparat acel „virus al minții” cu „un cult al morții”. „Nu vreau să fiu melodramatic”, a spus Rogan.

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru a-l salva de „virusul minții”, o expresie pe care a folosit-o pentru a se referi la așa-numita gândire „trezită” sau de stânga. Miliardarul CEO al Tesla și SpaceX a spus într-o apariție în podcast cu Joe Rogan: „Acest lucru va suna oarecum melodramatic, dar îmi era teamă că va avea un efect coroziv asupra civilizației”, a spus Musk marți la Joe Rogan Experience, scrie WSJ.

Rogan întrebase dacă Musk a visat vreodată că nu a făcut o ofertă pe Twitter. Musk a criticat apoi conducerea orașului San Francisco, spunându-i lui Rogan că centrul orașului este ca „o apocalipsă zombie”.

„Ce filozofie a condus la acest rezultat?” a întrebat Musk retoric. „O filozofie care ar fi în mod normal destul de nișată și limitată din punct de vedere geografic”, a spus Musk, „a primit o armă de tehnologie a informației pentru a propaga ceea ce este în esență un virus mental în restul Pământului. Și rezultatul acestui virus mental este foarte clar dacă te plimbi pe străzile din centrul orașului San Francisco.”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Rogan a comparat „virusul minții” cu „un cult al morții”

„Este un cult al morții”, a răspuns Musk. „Sunt în esență extincționiști. Este că ei propagă dispariția umanității și a civilizației.”

În primăvara anului 2022, Musk a încercat să renunțe la suma sa de 44 de miliarde de dolari pe Twitter la scurt timp după ce a făcut-o, susținând că activitatea botului a stimulat în mod artificial utilizatorii activi zilnici monetizabili ai Twitter sau mDAU. Twitter l-a dat în judecată pe Musk în instanța din Delaware pentru a pune în aplicare oferta obligatorie, iar Musk va recunoaște ulterior și va încheia achiziția la sfârșitul anului 2022.

Nu este prima dată când Musk critică așa-numita gândire „woke”. În decembrie, Musk a scris pe X, cunoscut anterior ca Twitter, că „virusul minții trezite fie este învins, fie nimic altceva nu contează”. La începutul anului 2022, Musk a scris că „trebuie să existe o contra-narațiune” pentru a se trezi cu gândul că Musk a susținut că „a pătruns complet în divertisment”.

La ce se referă „woke”

Termenul „woke” este frecvent aplicat ideologiei progresiste sau liberale de către indivizi mai conservatori din punct de vedere politic. Musk a folosit-o pentru a se referi la ceea ce el numește „suprimarea” punctelor de vedere de extremă dreapta pe rețelele de socializare sub conducerea anterioară a Twitter.

Musk a luat și alte decizii de afaceri motivate de preocupări politice. Tesla s-a mutat din Palo Alto, California, la Austin, Texas, în octombrie 2021, la un an după ce Musk a descris ordinele de sănătate din California Covid ca fiind „fasciste” la un apel Tesla privind veniturile.

Mai târziu, în 2021, el a avertizat că Austin ar trebui să se ferească de a se transforma într-un „copycat” al orașului San Francisco. Ulterior, Tesla și-a mutat sediul de inginerie înapoi la Palo Alto, dar sediul corporativ rămâne în Texas.

Citește și