• Principalul motiv pentru care a fost creată a fost „economisirea de timp și resurse” pentru diplomați, a spus Dmitri Kuleba.
  • Declarațiile date de Shi nu vor fi generate de A.I., ci „scrise și verificate de oameni reali”.
  • Aspectul și vocea lui Shi sunt modelate după o persoană reală: Rosalie Nombre, cântăreață și fostă concurentă la versiunea ucraineană a reality show-ului „Burlacul”.

Kievul se digitalizează. Vor avea acum un purtător de cuvânt generat de A.I., care va face declarații în numele Ministerului de Externe. Îmbrăcată într-un costum închis la culoare, noul purtător de cuvânt s-a prezentat drept Victoria Shi.

Principalul motiv pentru care a fost creată a fost „economisirea de timp și resurse” pentru diplomați, a spus Dmitri Kuleba, ministrul de externe ucrainean. Declarațiile date de Shi nu vor fi generate de A.I., ci „scrise și verificate de oameni reali”. Aspectul și vocea lui Shi sunt modelate după o persoană reală: Rosalie Nombre, cântăreață și fostă concurentă la versiunea ucraineană a reality show-ului „Burlacul”. Numele purtătorului de cuvânt se bazează pe cuvântul „victorie” și pe expresia ucraineană pentru inteligența artificială: shtuchniy intelekt.

A.I. poate fi utilizată și în scopuri mai puțin nobile, așa că pentru a evita falsurile, declarațiile vor fi însoțite de un cod QR care va face legătura cu versiunile comunicărilor scrise de pe site-ul ministerului. Hai să o vezi și tu pe Victoria.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Numele meu este Victoria Shi. Am fost creată de Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina folosind inteligența artificială. Am fost creată de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei folosind inteligența artificială pentru a vă oferi informații de înaltă calitate și în timp util despre afacerile consulare. Sunt o persoană digitală. Asta înseamnă că textul pe care tocmai l-ați auzit nu a fost citit de o persoană reală. Acesta a fost generat de Inteligența Artificială”, spune Victoria.

Citește și