• Aplicația Threads a fost recent lansată în România.
  • Threads poate reprezenta un pericol pentru copii.
  • Bullying, scandal și jigniri sunt principalele caracteristici ale acestei aplicație.

Bullying, scandal și jigniri. Ăsta e trendul pe Threads-ul românesc. Circul s-a instalat pe platforma lui Zuckerberg la doar o săptămână după ce românii au primit acces pe noua aplicație de socializare. Toată lumea are ceva de spus, însă mai mult în sens negativ. „Trebuie să le spunem copiilor, de când sunt mici, că nu au voie să facă și să își facă rău”, transmite psihologul Cristina Constantin.

Cum ne impactează Threads

„Ca orice aplicatie, ea poate să aducă beneficii sau să presupună riscuri extrem de mari, mai ales pentru copiii adolescenți. Aplicațiile au contribuit în sens pozitiv la creșterea unor business-uri, dar pe de altă parte, știm și cazurile copiilor dispuși să își riște viața ca să impresioneze pe aceste rețele de socializare.

Așadar, riscul este crescut. Din păcate nu există suficiente reguli. Probabil, la un moment dat se va întâmpla ceva rău și vor fi impuse mai multe reguli”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Cum abordăm acest subiect cu copiii

„Este nevoie să le spunem copiilor despre aceste riscuri. Trebuie să vorbim deschis cu ei. Nu există mereu această deschidere față de ei pentru că sunt văzuți ca niște extensii, nu ca entități cu nevoi , dorințe și emoții. Dacă un copil este judecat și criticat acasă, iar pe una dintre platforme găsește validarea, chiar și a unui comportament periculos, probabil că va alege să petreacă mai mult timp acolo.

Este nevoie să le spunem copiilor, de când sunt mici, că nu au voie să facă și să își facă rău. Este nevoie să aibă grijă de ei, de corpul lor, să se protejeze și să îi protejeze pe alții. Iar dacă identifică anumite comportamente periculoase, trebuie să anunțe adulții”, a declarat Cristina Constantin, la Aleph News.

Citește și