Slackline, sportul care te provoacă să te miști, fără oprire, pe o curea elastică

Din lac în… gaură!

La turneul de golf The Masters din Australia, Jon Rahm a transformat cel mai mare inamic al unui jucător de golf în cel mai bun prieten al său și a oferit imaginea zilei. A reușit o lovitură din prima după ce a trimis o minge țopăită pe lacul de la gaura 16. Lovitura a fost speciala si pentru ca era ziua lui. Păcat, însă, că a fost doar o rundă de antrenament.

Profu’ de skate

Nu ai idei de trucuri cu skateboard-ul ? Învață mișcările lui Sebastian Hofbauer ! Învățător de profesie, neamțul se relaxează, în timpul liber, pe pantele din skatepark-ul Offenhausen, Germania ! La 30 de ani, Hofi se bucură de minutele pe placa în mișcare, fiindcă îi dau energie pentru orele de la catedră!

Sportul pentru aerieni

Când nu sare cu parașuta, schiorul Nicolas Gygax tot în aer își petrece timpul. Cu schiurile în picioare, elvețianul sare cu viteză peste rampele pline de zăpadă! Nu toți aerienii se pot desprinde de la sol, așa cum face el ! Știe cum să-și seteze direcția de mers și viteza, ca să facă backflip-uri fără să se dezechilibreze!

Tare ca piatra!

Cățărarea pe stâncă este antrenamentul perfect pentru Michaela Kiersch. Profesionistă în rock climbing, americanca face tracțiuni direct pe pietrele din Utah! Pentru ea cățărarea este exercițiul perfect prin care-și tonifiază brațele și spatele ! A escaladat și pereți artificiali, dar experiența nu a solicitat-o atât de tare, ca traseul din natura!

Un elefant se legăna…

N-ai curaj să mergi pe sârmă? Mai bine dansează pe ea! Slackline este sportul care te provoacă să te miști, fără oprire, pe o curea elastică. Cu genunchii ușor flexati, poți să sari și să te rotești cât vrei! Nu-ți face griji ca o să cazi! Sfoara are 5 centimetri lățime și se plasează aproximativ la un metru deasupra solului!

Benzema

Karim Benzema știe că alergarea pe stadion nu e de ajuns pentru condiția sa fizică! La 32 de ani, starul lui Real Madrid mai face și câteva ore de cardio, acasă! În propria sală, Benzema pune în practică și exerciții cu greutatea corpului! Roadele muncii se văd pe teren! A înscris 5 goluri în ultimele patru meciuri jucate în Champions League și La Liga!

Cu prăjina pe lac!

Cum poți să traversezi un lac dacă nu ai barcă? Cu prăjina! Ai auzit bine! Fierljeppen este sportul inventat de olandezi, prin care sar cu prăjina de pe o parte a lacului, pe cealaltă! Când sunt în aer, sportivii se cațără încet până-n vârful barei de lemn, lungă de 13 metri! Altfel nu au cum să ajungă pe malul opus al apei!