Felix Damian, Mădălin Mihai și Grațian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub, specialist în sustenabilitate și inovare, sunt în juriul de astăzi.

  • Am o veste bună și una rea… vestea e cam aceeași: România este una dintre cele mai verzi țări din Europa. Dar… asta vine cu un preț – industrie şi centrale închise pentru aer curat. Am lăsat cărbunii, dar n-am pus nimic în loc – lucru care ne-a luat statutul de exportator net de energie în ultimii 3 ani.
  • „A început războiul și voi nu știați!” Omul care conduce politica externă a Uniunii Europene, Borrell și-a chemat ambasadorii ca să îi certe zdravăn – „sunteți lenți, neinformați și nu reacționați cum trebuie în momentele decisive”. Borrell i-a mai certat și pentru că … nu îi dau share la postările lui de pe Twitter.
  • Programa școlară se schimbă în funcție de cum s-a purtat autorul în viața personală. Nu mai poți să înveți despre operele celor care au creat, dar au și distrus… Dezbaterea aprinsă… despre cum și dacă mai ai voie să rămâi in istorie.
  • Mingea cu care Maradona a dat gol cu mâna la mondialul din 1986 va fi scoasă la licitație. Cine vrea să pună mâna pe ea trebuie să scoata de pe card cel puțin 2,8 milioane de dolari. E prețul de la care începe licitația.
  • „Vrem catedrale, nu spitale” – e concluzia unui studiu făcut pe toată Europa – care are tot mai puțină incredere in ce fac medicii. 40 la sută din români cred că este foarte slabă calitatea asistenței medicale. E scump, se mișcă greu, sunt oameni puțini și prea multă birocrație – sunt plângerile.
  • Nu suntem singurii cu probleme de sănătate pe planeta asta. Din anii 70 până azi a dispărut 69% din populația de vertebrate. Cifrele groazei continuă: În America Latină au dispărut 94% din animale in ultimii 50 de ani. Avem însă o strategie care ar trebui să schimbe totul până in 2030.
  • Câtă risipă de energie ca să-i prinzi pe cei care fac risipă de energie – În Franța, parkouriștii au bătut palma cu autoritățile – spargi un bec, dar stai în față.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI