• Marea comasare are loc. PSD și PNL au bătut palma. Cele două partide s-au înțeles ca alegerile locale să fie comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, la europarlamentare să candideze pe liste comune și prezidențialele pe 9 și 22 septembrie.
  • Suntem mai mulți pământeni ca niciodată. Embrionii congelați sunt considerați copii – e decizia statului Alabama – stat care a executat de două ori un criminal. Prima dată nu i-a ieșit.
  • Europenii nu văd luminița de la capătul războiului. Doar 10% dintre cetățenii din 12 țări europene cred că Ucraina va învinge Rusia, arată studiul Consiliului European pentru Relații Externe. Cei mai mulți consideră că doar un acord de compromis va pune capăt războiului.
  • Nici amprenta nu e sigură ca parolă. Hacker-ul ți-o poate sparge după sunetul de la apăsare. Cu detalii .. imediat la ȘTIU.
  • „Din bube, mucegaiuri și noroi” – opera lui Tudor Arghezi prinde formă în sălile de cinema. Scaunele cinematografelor sunt mai murdare decât știai – ascund în medie 1900 de colonii de bacterii, inclusiv mucegai.
  • Prea bătrâni să se mai dezbrace – în Japonia s-a pus lacătul pe festivalul dezbrăcaților – eveniment care se organizează anul de o mie de ani.
  • Din super-putere în boală. În trecutul îndepărtat era bine să ai ADHD – arată un studiu făcut de un grup de cercetători din Pennsylvania. Trăsăturile comune tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate – cum ar fi distragerea atenției sau impulsivitatea – erau un avantaj pentru strămoșii noștri. Cu aceste calități se descurcau mai bine să caute hrană.
  • Rămânem tot în trecut – mai exact în urmă cu cinci mii de ani când persoanele cu sindrom down erau considerate speciale. În timp ce restul oamenilor erau arși după ce mureau, cei cu sindromul down erau înmormântați special. 6 persoane cu sindrom down au fost descoperite unele în epoca bronzului din Grecia si Bulgaria sau epoca fierului din Spania – arată un studiu din publicația Nature Communications.
  • Westminster Abbey din Londra a decis să returneze o tăbliță simbolică bisericii etiopiene, pe care aceasta a pierdut-o în 1868 când a fost furată de trupele britanice.
  • Un oraș din Germania va decide prin referendum soarta porumbeilor locali, după ce oamenii s-au plâns că păsările au murdărit casele, străzile și monumentele din zonă. Planul era să fie folosite capcane speciale, însă activiștii pentru drepturile animalelor s-au opus și au reușit să strângă suficiente semnături ca să înceapă un vot public.
  • Proiectul Rabla Plus este în dezbatere publică. Oamenii și instituțiile au 10 zile la dispoziție să decidă dacă vor ca ecotichetele pentru achiziționarea mașinilor electrice să scadă sau nu de la 51.000 lei la 25.500 de lei.
  • O femeie travel-blogger a făcut un scurt îndrumar. În primul rândd să nu dai detalii despre cazare, să minți și să spui că din cauza jet-lag-ului nu îți mai mintești. Să te prefaci că nu știi engleză ca să nu poți fi descusută de șoferii de taxi. Să spui că nu ești singură, că faci parte dintr-un grup mai mare. Și, în ultimă instanță, să spui că ești căsătorită, chiar dacă nu ești și, eventual, să porți o verighetă falsă.
  • Mama dragonilor a fost decorată. Emilia Clarke, din „Game of Thrones” a primit un premiu de la Prințul William la Castelul Windsor pentru că a fondat o organizație caritabilă în beneficiul celor care au suferit leziuni cerebrale. Emilia Clarke este ea însăși supraviețuitoare a două hemoragii cerebrale. Ceremonia a fost condusă de Prințul William pentru că Regele Charles i-a delegat unele din atribuțiile sale din cauza problemelor de sănătate.
  • Europa nu mai arde gazul de pomana. Consulum de gaze din Europa e la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Am consumat în 2023 cu 20 de miliarde de tone de metri cubi mai puțin decat in 2014.
  • Un chip de 100.000 de euro. Asta e suma cu care pictorul român, Adrian Ghenie, a vândut lucrarea “Autoportret” la o licitație organizată de Artmark. Prețul final a depășit așteptările experților care au estimat o valoare de maximum 70.000 de euro.
  • Nu mai ai ce cauta pe Tinder daca nu prezinti pasaportul. Tinder le cere de acum britanicilor să își verifice identitatea cu pașaportul sau permisul de conducere. Până acum Tinder verifica indentitatea unei persoane cu un simplu selfie.
  • Sunt prea protectori cu copiii și asta nu e bine pentru ei. Este avertismentul unui expert în parneting din Marea Britanie. El spune că cei mici ar putea avea dificultăți mai tărziu, când vor trebui să facă față problemelor din viața adultă. Soluția? Mai lăsați-i și de capul lor.
  • Le-a luat ceva timp! Universitatea București i-a retras postum titlul de doctor Honoris Causa lui Nicolae Ceaușescu. Dictatorul comunist primise acest titlu pe 26 ianuarie 1973, în ziua în care împlinea 55 de ani.
  • În ciuda eforturilor de reducere a emisiilor de mercur în mediu, cercetătorii anunță că nivelurile acestui metal găsite în ton nu s-au modificat din 1971. Ei avertizează că sunt necesare ținte mai agresive de reducere a emisiilor pentru a începe să scadă nivelurile de mercur din acest pește.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI