• Cât de toleranți sunt românii? Nu ai neapărat nevoie de sondaje ca să afli – e de ajuns un domn profesor de la Universitate care merge la cursuri îmbrăcat în femeie. Au curs comentariile – unii l-au lăudat pentru curaj și asumare. Alții l-au pus la zid: „nu ai ce căuta la catedră îmbrăcat în felul ăsta!”
  • Kamala Harris și-a dat pe față strategia prin care vrea să-l învingă pe Trump în cursa pentru Casa Albă, seamănă cu spectacolul cătușelor făcut de DNA în România: „Sunt fost procuror, știu cum să-l trimit unde-i e locul pe un infractor ca Trump!”
  • Alba Iulia – locul unde constructorii se joacă de-a… alba-neagra cu vestigiile istorice! Ca să ridice un hotel, au distrus un sit arheologic vechi de mii de ani. Nu constructorii l-au distrus, ci ploaia!… le ia apărarea constructorilor autoritățile locale. În urmă cu un an, tot la Alba Iulia, un excavatorist a distrus un sarcofag de pe vremea Imperiului Roman.
  • Deși e în plin război cu Rusia, Zelenski pregătește negocierile pentru pace. Are un plan în trei pași – mai întâi o întâlnire în Qatar, pentru securitate energetică. Pasul doi – acord pe comerțul cu cereale, în Turcia. În septembrie – un summit în Canda unde, împreună cu 80 de țări, să pună pe hârtie un tratat de pace. Condiția de bază – la întâlnirea finală să fie prezentă și Rusia, iar integritatea teritorială a Ucrainei să fie garantată.
  • Și japonezii au probleme cu animalele sălbatice. Le spun turiștilor „PLIMBAȚI URSUL”! Nu le mai dați biscuiți căprioarelor, se înmulțesc ca iepurii!
  • Avioanele din India sunt NO MEN’S land! Femeile care nu vor bărbați prin preajmă îi pot trimite pe aceștia mai la coadă!
  • Îndrăgostiții au liber la traseul Calea Iubirii din Cinque Terre! După 12 ani de renovări și investiții de peste 20 de milioane de euro, traseul de 800 de metri sculptat în stâncă se va deschide peste 4 zile. A fost închis în 2012 din cauza unei alunecări de teren care a pus în pericol viața a 4 turiști australieni.
  • Universul roz își extinde familia cu noi păpuși Barbie. Mattel, în colaborare cu Fundația Americană pentru Nevăzători, a lansat prima păpușă cu deficiențe de vedere. Păpușa are un baston roșu cu alb și o privire specifică persoanelor nevăzătoare – simbolizează libertatea de exprimare și diversitatea. Următoarea păpușă pe care vor să o lanseze este Barbie de culoare cu Sindromul Down.
  • Emily în Paris vine cu un nou sezon plin de romantism și provocări neașteptate. Netflix a lansat primul trailer pentru sezonul 4 format din două părți care au câte 5 episoade – prima parte va apărea pe 15 august, iar următoarea pe 12 septembrie.
  • Ne mirăm că nu avem elevi de nota zece la examene, dar profesorii din România nu sunt, mare parte dintre ei, nici măcar de nota șapte. Din 37.500 de profesori care au dat examenul de titularizare, doar 42% au luat nota de trecere – adică 7. Iar pe cei care a luat notă 10, aproape că îi numeri pe degete – doar 74 dintre ei au luat nota maximă. Astăzi și mâine profesorii pot depune contestații.
  • Dacă vrei să trăiești o experiență cu adevărat vulcanică, îți recomand o călătorie în Catania. Vulcanul Etna erupe din nou și toată zona a fost acoperită de cenusă vulcanică. Din cauza erupției, toate zborurile dinspre și către Aeroportul Internațional Vicenzo Bellini din zonă au fost anulate sau redirecționate către aeroportul din Palermo.
  • După o săptămână și jumătate de presiuni, Kimberly Cheatle, directorul Secret Service și-a dat demisia. Ea este cercetată în legătura cu tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Ieri a fost audiată în Congresul american și a recunoscut erorile de securitate. Până la numirea unui nou șef, locul ei va fi ocupat de actualul adjunct, Ronald Rowe.
  • Multe au fost, și mai multe au rămas! Până acum, în București erau inventariate 849 de clădiri cu risc seismic ridicat, însă primarul Nicușor Dan ne anunță că numărul lor va fi cu mult mai mare. A inventariat 15.000 de clădiri din zone protejate ale Bucureștiului pe care vrea să le evalueze și din puncte de vedere al riscului seismic. Nicușor Dan se așteaptă că aproximativ 8.000 dintre ele vor avea nevoie de consolidare. La începutul anului, în București, doar două clădiri cu risc seismic erau în proces de consolidare.
  • Microsoft a găsit țapul ispășitor pentru pana informatică de vineri. Vinovată este Uniunea Europeană. Un acord din 2009, pentru care a insistat Comisia Europeană, a însemnat că Microsoft nu a putut face modificări, iar asta ar fi blocat actualizarea de la firma de securitate cibernetică CrowdStrike, cea care se ocupă de serviciile de cloud ale Microsoft.
  • Elon Musk a anunțat pe rețeaua X, că încă de anul viitor, fabricile Tesla vor folosi roboți umanoizi. Din 2026, roboții vor fi produși în număr mare pentru companiile doritoare. Anunțul vine după ce, în aprilie, Musk anunța că va vinde robotul umanoid Optimus încă de anul viitor.
  • Adoptarea A.I. de către companiile europene ar putea aduce un plus de 600 de miliarde de euro economiei până în 2030, arată un raport Strand Partners. Principalul factor este creșterea productivității prin eliberarea angajaților de sarcini repetitive și creșterea vitezei de sinteză a datelor.
  • Baby, primul delfin născut în captivitate la Constanța, a murit subit, la vârsta de 4 luni, deși evoluția lui era una favorabilă. În lume, peste jumătate dintre delfinii născuți în captivitate nu supraviețuiesc mai mult de un an.
  • Columbia pune capăt unei tradiții de sute de ani. Președintele Gustavo Petro a promulgat legea care interzice luptele cu tauri. Astfel, pune capăt unei practici care fusese recunoscută constituțional ca parte a culturii țării.
  • Foamea nu ține cont de reguli. Un concurent al emisiunii Race to Survive a fost descalificat pentru că a mâncat o WEKA, pasăre protejată de lege în Noua Zeelandă. Concurentul spune că nu se aștepta la condiții atât de grele ale emisiunii.
  • După 10 ani în care a servit Maison Margiela ca director de creație, John Galliano încheie, din toamna, colaborarea cu casa din Paris. Deși s-a zvonit că va pleca la Dior sau la Chanel, Galliano s-ar putea opri la Fendi.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ