• A început numărătoarea inversă până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris. 300 de mii de spectatori vor urmări ceremonia de deschidere – care vine cu o premieră ediția aceasta. Pentru prima dată deschiderea Olimpiadei nu va avea loc pe stadion – peste 10 mii de sportivi vor defila de-a lungul Senei, în bărci.
  • Pe modelul: ce e mult strică – România are printre cele mai scăzute durate ale vieții profesionale active din Uniunea Europeană. Deși vâsta de pensionare în România este de 63 de ani pentru femei și de 65 pentru bărbați, media e trasă în jos de unii bugetari care, în anumite condiții, se pot pensiona la 50 de ani sau mai devreme
  • Iar e grevă la Hollywood. Actorii care apar în jocuri video vor garanții din partea marilor Companii din gaming că A.I.-ul nu-i va lăsa fără joburi, așa că au intrat de azi în grevă.
  • AI n-AI informații reale – ești în eroare. Modelele de Inteligență Artificială s-ar putea încurca unul pe altul – asta arată un studiu făcut în America. După ce chatboții s-au inspirat unii de la alții, rezultatele arată că utilizarea repetată a datelor generate de A.I. duce la erori și la degradarea performanțelor.
  • Ce block-buster filmați aici? Terminalul sau Terminatul? Supărați pe biletele anulate, doi pasageri și-au făcut dreptate în stil horror – au făcut ravagii în lounge-ul.
  • Vrei să ai succes în relație? Pune-l în zgardă! Nu pe partener, pe cățel. Imediat la ȘTIU vin cu semnele care arată că partenerul tău nu îți suportă animalul de companie.
  • Pentagonul a găsit, din nou, erori de contabilitate în valoare de 2 miliarde de dolari la calculele pentru muniții, rachete și alte echipamente trimise în Ucraina. Astfel, sumele necorespunzătoare se ridică la 8,2 miliarde de dolari, arată un raport al guvernului american.
  • De cealaltă parte a Atlanticului, în Europa, Uniunea Europeană va transfera Ucrainei 1,5 miliarde de euro încasări din activele ruseşti îngheţate – e anunțul făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Regele drogurilor, mexicanul „El Mayo” , pe numele lui real Ismael Zambada, și fiul lui „El Chapo” , Joaquin Guzman, au fost arestați în Texas, pentru că au introdus cantități uriașe de droguri pe străzile americane. El Chapo este închis pe viață într-o închisoare de maximă securitate din SUA.
  • În timp ce Uniunea Europeană e foc și pară pe Viktor Orban, Marcel Ciolacu l-a primit astăzi ca pe cel mai bun prieten. Premierul maghiar a promis că Ungaria va pune, la toamnă, pe ordinea de zi, aderarea terestră a României la Schengen. Cei doi prim-miniștri au discutat și despre un proiect feroviar care să lege Bucureștiul de Budapesta.
  • Elon Musk spune că va discuta cu boardul Tesla despre o investiţie de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligenţă artificială xAI. Lansat anul trecut pentru a concura pe piața inteligenței artificiale cu Microsoft și Google, xAI va oferi Tesla instrumente pentru dezvoltarea robo-taxiului și mașinii autonome la care compania lucrează.
  • Șeful CrowdStrike, George Kurtz, spune că 97% dintre senzorii Windows au revenit online după ce săptămâna trecută un update a provocat erori ale Windows-ului la nivel mondial. CEO-ul Crowd Strike dă asigurări că toți clienții care au încă probleme vor fi ajutați de compania sa.
  • Mai multe explozii pe cât de spectaculoase pe atât de periculoase s-au produs azi la două depozite de artificii de lângă capitala Bulgariei, Sofia. O persoană a murit și alta este grav rănită după exploziile produse la depozitele care adăposteau o cantitate de artificii echivalentă cu două tone de TNT.
  • Luxul e din nou pe val – Hermes a anunțat că vânzările din al doilea trimestru au crescut cu 13%, adică 3,7 miliarde de euro. Cei mai mari fani ai genților Birkin sunt japonezii care profită de valoarea slabă a yenului.
  • Tylor Swift își aduce ținutele pe care le-a purtat în timpul show-urilor și instrumentele muzicale la muzeul Victoria and Albert din Londra. Fanii se pot bucura de expoziție de mâine până pe 8 septembrie. Printre exponate se numără cizmele de cowboy personalizate, purtate la începutul carierei, peruca și barba din videoclipul „The Man”, microfonul auriu, cu ornament în formă de șarpe, folosit în turneul „Reputation” și multe altele.
  • Hugh Jackman face toți banii, dar nu uită de unde a plecat. La ceremonia de pe Walk of Fame, actorul i-a oferit lui Kevin Feige. președintele Marvel Studios un voucher de 15 dolari la un restaurant faimos pentru cele mai bune fripturi. El a povestit că după audiția cu Kevin pentru rolul Wolverine din filmul X Man, acesta l-a dus la un restaurant unde au mâncat friptură înainte să ajungă la aeroport. A zis că a fost un moment pe care nu-l va uita niciodată și era sigur că nu va lua rolul.
  • OECD recomandă ca România să elimine examenul de Titularizareiar profesorii să fie angajați direct de către școli, nu de către Inspectoratele școlare. Recomandările vin ca urmare două rapoarte solicitate de Guvern, dar pe care Ministerul Educației a ales să le ignore.
  • Producția de automobile din România a crescut în primele şase luni cu 8,6% fată de perioada similară din 2023, la un total de peste 290.000 de unităti. Automobile Dacia e responsabilă de 170.000 de mașini, iar Ford Otosan își trece în cont 122.000 de unități, arată datele ACAROM.
  • Monoposturile de Formula 1 s-au aliniat astăzi pentru prima tură de antrenamente, la SPA. Mâine au loc calificările pentru Grand Prix-ul Belgiei, care are loc duminică. Este ultima cursă înainte de pauza competițională.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ