Caperele sunt boboci florilor arbustului Capparis, care crește peste tot în regiunea mediteraneană. Planta are o istorie veche de peste 4000 de ani, fiind menționată în epopeea sumeriană a lui Gilgamesh, care a fost înscrisă pe tăblițele de piatră.

Se crede că acestea ar fi fost cultivate pentru prima dată în Orientul Mijlociu sau Asia de Vest și au fost aduse în regiunia mediteraneana, in atinchitate, de către fenicieni și greci. Un mit popular spune că zeul grec al dragostei ,Eros, a dat oamenilor caperele pentru a adăuga pasiune și intensitate în relațiile amoroase, datorită gustului lor amar, dar și palpitant. Se știe că micii boboci ai florilor sunt guvernați de planeta Marte, care promovează dorința. De aceea caperele au efecte afrodisiace și sunt utilizate în vrăji de dragoste pentru a crește pofta și potența.

Romanii au folosit caperele pentru a aroma sosurile, salatele și diversele feluri de mâncare. Pliniu cel Bătrân a menționat utilizarea caperelor în bucătăria romană în lucrarea sa ”Naturalis Historia”.
Pe lângă utilizările culinare, arbustul Capparis a fost folosit în tradiția medicinală, în anumite culturi pentru tratarea unor inflamații sau infecții. În medicina greacă acestea erau folosite pentru a calma gazele și balonarea.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Caperele sunt folosite în bucătăria meditareană pentru gustul intens, amărui și sărat. Ele pot fi adăugate în salate, sosuri, paste , preparate din pește sau carne. Sunt un ingredient esențial în sosul tartar și in specialitățile frantuzești precum tapenade, care este o pastă făcută din măsline negre și capere. Dacă nu știai, caperele sunt clasificate în funcție de mărime, iar cele mai mici și mai tinere sunt cele mai valoroase. Sunt bogate în antioxidanți, au un conținut scăzut de calorii și sunt o sursă de vitamine, fibre și minerale. Iar când vrei să pui un pic de foc în relație, nu ezita să adaugi în rețetele tale capere.