• În România au fost localizate 476 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.
  • 175 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor.
  • Partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 maşini şi 6 documente căutate de autorităţile române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare în perioada 24 februarie-2 martie, a anunţat sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 24 februarie – 2 martie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 651 de persoane, 57 de autovehicule şi 46 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Astfel, au fost localizate, în România, 476 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 104 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 215 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, din România au fost ridicate 40 de documente şi au fost găsite 53 de maşini şi o plăcuţă de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 175 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 18 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 maşini şi 6 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.