• Autoritățile din Noua Zeelandă au recuperat 3,2 tone de cocaină care pluteau în mare.
  • Drogurile au fost colectate din Oceanul Pacific.
  • Până în prezent nu au fost efectuate arestări în acest caz.

Cocaină în valoare de peste 300 de milioane de dolari a fost găsită plutind pe mare în Noua Zeelandă. Potrivit autorităților locale, cocaina recuperată cântărește 3,2 tone.

Drogurile au fost colectate din Oceanul Pacific în cadrul unei operațiuni comune a poliției neozeelandeze, a serviciului vamal și a Forțelor de Apărare din Noua Zeelandă.

Până în prezent, nu a avut loc nicio arestare în acest caz. Potrivit comisarului de poliție Andy Coster, cele 3,2 tone de cocaină confiscate sunt suficiente pentru a aproviziona piața neozeelandeză timp de 30 de ani.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Comentând incidentul, comisarul de poliție Andrew Coster a declarat: Aceasta este una dintre cele mai mari capturi de droguri ilegale efectuate de autoritățile din această țară”.

Deși acest lucru perturbă operațiunile sindicatului, rămânem vigilenți, având în vedere cât de mult știm că aceste grupuri vor face pentru a evita să ajungă în atenția forțelor de ordine. Este mai mult decât ar folosi Noua Zeelandă în 30 de ani”, a declarat acesta, citat de Reuters. Coster a descris găsirea acestor pachete ca fiind un rezultat uriaș pentru poliția din Noua Zeelandă și Australia.

O fotografie a poliției a arătat că uriașa captură a fost legată cu plase și acoperită cu flotoare galbene. Unii dintre baloți aveau un simbol al lui Batman pe ei, iar pachetele de cocaină din interior erau etichetate cu ceea ce părea a fi o imprimare a unui trifoi cu patru foi.

Nu există nicio îndoială că această descoperire dă o lovitură financiară majoră chiar de la producătorii sud-americani până la distribuitorii acestui produs”, a adăugat Coster. Oficialii au declarat că este prea devreme pentru a spune de unde provin drogurile.