• La Secția 16 au fost surprinse momente terifiante
  • Mai mulți polițiști au fost filmați în timp ce agresează un bărbat reținut
  • Liderul de sindicat a fost arestat de procurori pentru tortură

După scandalul creat recent în urma incidentului din 2020, când nouă polițiști au torturat doi bărbați care i-au atenționat că nu poartă mască, noi imagini terifiante în care oamenii legii agresează un bărbat reținut au apărut în presă.

Polițiștii au fost filmați, chiar de camerele de monitorizare din secție, în timp ce îl dau cu capul de masă, îl trântesc la pământ și îl strangulează pe bărbatul încătușat.

Victima a povestit că oamenii legii și-au vărsat furia pe el după ce a avut o altercație, pe stradă, cu două persoane care s-ar fi drogat, motiv pentru care a anunțat Poliția, însă ulterior unul din ceilalți doi indivizi a sunat și el la 112, precizând că este fiul unui polițist, scrie Antena 3.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Se pare că o parte din cei care apar în filmare sunt implicați și în dosarul deschis de procurori pentru sechestrare și tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

Imaginile surprinse în Secția 16 sunt din 2018 și au fost publicate, vineri seara, de Antena 3.

Valeriu Șuhan, despre ce se poate îndrepta în Poliția Română

„Ar fi multe de făcut. Ar trebui început cu procesul de selcție și continuat cu procesul de educare și pregătire. Dar și cu selecția riguroasă a celor din conducere”, a spus Valeriu Șuhan, de la Monitorul Siguranţei Cetăţeanului.