• Actriţa Lori Loughlin a fost condamnată vineri la două luni de închisoare şi o amendă de 150.000 de dolari
  • Vedeta şi-a cerut scuze în faţa judecătorului pentru ”decizia groaznică” pe care a luat-o.
  • Soţul actriţei, stilistul Mossimo Giannulli, a fost condamnat vineri la cinci luni de închisoare în acelaşi dosar. 
  • Cei doi au fost implicați într-un scandal de dare de mită de către mai mulţi părinţi înstăriţi pentru admiterea copiilor lor la universităţi prestigioase din Statele Unit.

Actriţa din „Full House”, Lori Loughlin, şi soţul ei, designer-ul Mossimo Giannulli, au fost condamnaţi, vineri, la două luni, respectiv cinci luni de închisoare, pentru că au participat la o vastă escrocherie de admitere la colegii din SUA.

Loughlin, în vârstă de 56 de ani, şi-a cerut scuze în faţa judecătorului districtului, Nathaniel Gorton, din Boston pentru „decizia groaznică” pe care a luat-o în încercarea de a-şi ajuta fiicele să obţină un „avantaj nedrept” la examenul de admitere la facultate, potrivit Reuters.

Ea şi soţul ei au fost condamnaţi după ce au pledat vinovaţi în mai, pentru că s-au angajat într-o schemă de fraudă care vizează asigurarea unor locuri pentru fiicele lor la Universitatea din sudul Californiei.

Recomandări

NOUL PROGRAM DE GUVERNARE
DEZVĂLUIRILE PAPEI
COMISIA CONTRA TIKTOK
DIN TEXAS, SPRE MARTE
VINE BRADUL LA TINE
STARMER SPRIJINĂ UCRAINA

„Îmi pare cu adevărat rău”, a spus Loughlin.

Judecătorul a hotarât ca Loughlin şi Giannulli să plătească amenzi în valoare de 150.000 dolari, respectiv 250.000 de dolari, dar şi să efectueze 100, respectiv 250 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Cei doi se numără printre cele 55 de persoane acuzate că au complotat într-o schemă pusă la cale de consultantul William „Rick” Singer. Acesta a recunoscut că a luat mită şi că i-a ajutat pe anumiţi copii să intre la facultate, sub ptetextul că sunt sportivi cunoscuţi, cu performanţe.

Procurorii au declarat că Loughlin şi Giannulli au conspirat cu Singer pentru a fabrica părţi din lucrările fiicelor lor, astfel încât acestea să poată fi admise la facultate.

Procurorii au mai spus că Giannulli, părintele „mai activ din cadrul schemei”, a plătit 500.000 de dolari sub forma unor „donaţii”, pentru a convinge un angajat USC să faciliteze admiterea fiicelor sale la facultate.