• FBI a făcut percheziții la complexul Mar-a-Lago, reședința lui Donald Trump din Florida.
  • Anchetatorii caută documente clasificate, pe care Trump le-ar fi luat de la Casa Albă.
  • Trump: Mi-au spart chiar și seiful. Sunt vremuri întunecate”.

FBI a căutat documente clasificate legate de arme nucleare, printre altele, atunci când a percheziționat Mar-a-Lago, declară surse din anchetă pentru Washington Post. Între timp, Departamentul de Justiție a cerut unei instanțe să de-secretizeze mandatul primit de FBI înainte de a percheziționa proprietatea fostului președinte Donald Trump din Florida.

Departamentul a depus moțiunea de a face public mandatul și primirea în lumina confirmării publice de către fostul președinte a percheziției, a circumstanțelor înconjurătoare și a interesului public substanțial în această chestiune. Aderarea fidelă la statul de drept este principiul fundamental al Departamentului de Justiție și al democrației.

Solicitarea a fost neașteptată deoarece astfel de documente rămân în mod obișnuit sigilate în timpul unei anchete în curs. Garland a mai spus că a aprobat personal mandatul de percheziție, care face parte dintr-o investigație în curs de desfășurare privind descoperirea înregistrărilor clasificate de la Casa Albă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Departamentul nu ia o astfel de decizie cu ușurință. Acolo unde este posibil, este o practică obișnuită să se caute mijloace mai puțin intruzive ca alternativă la o percheziție și să se limiteze în mod restrâns orice percheziție care este întreprinsă.

Și așa cum au avertizat și oficialii, amenințările împotriva agenților federali ca urmare a perchezițiilor de la proprietatea Mar-a-Lago au crescut. Un bărbat înarmat care a încercat să pătrundă joi în biroul FBI din Cincinnati a fost împușcat și ucis de poliție după ce a fugit de la fața locului.

Ofițerii au încercat să negocieze cu suspectul. Pe măsură ce acele negocieri au continuat, în cele din urmă au eșuat și nu au avut succes. Așa că, atunci, ofițerii au încercat să folosească tactici mai puțin letale pentru a-l aresta pe suspect. Suspectul a ridicat apoi arma către oamenii legii și atunci s-au tras împușcăturile către suspect.