• Împușcătura a rănit-o mortal pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza în umăr.
  • Actorul a declarat că nici el și nici Hutchins nu știau că arma conținea un glonț real.
  • Baldwin a susținut că i s-a spus că arma era sigură și că nu a apăsat pe trăgaci.

Spunând că vrea să-și reabiliteze numele, Alec Baldwin a dat în judecată vineri persoanele implicate în manipularea și furnizarea armei încărcate pe care o folosea când aceasta a tras, ucigând-o pe cineastul Halyna Hutchins în timpul unui accident de filmare din 2021 în New Mexico.

Baldwin a depus o plângere încrucișată la Curtea Superioară din Los Angeles, invocând neglijență împotriva unora dintre persoanele date în judecată de o supervizoare de scenariu, Mamie Mitchell. Printre altele, acesta solicită o parte din orice daune pe care Mitchell le-ar putea câștiga de la persoanele pe care Baldwin le numește și cere ca acestea să plătească pentru orice daune evaluate împotriva sa.

Mitchell se afla în spatele lui Hutchins, care a murit la scurt timp după ce a fost rănit în timpul pregătirii unei scene din filmul western Rust, la o fermă de filmare de la periferia orașului Santa Fe, la 21 octombrie 2021.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mitchell l-a dat în judecată pe Baldwin, care a fost producător la film, compania de producție și multe alte persoane implicate pentru agresiune și neglijență. În plângerea sa reconvențională, Baldwin spune că, în timp ce lucra la unghiurile de filmare cu Hutchins în timpul repetițiilor pentru o scenă, a îndreptat arma în direcția ei și a tras înapoi și a eliberat ciocanul pistolului, care s-a descărcat.

Actorul a declarat că nici el și nici Hutchins nu știau că arma conținea un glonț real. Această tragedie a avut loc pe un platou de filmare – nu pe un poligon de tragere, nu pe un câmp de luptă, nu într-o locație în care ar trebui să existe chiar și cea mai îndepărtată posibilitate ca o armă să conțină muniție reală”, se arată în proces.

Baldwin a susținut că i s-a spus că arma era sigură și că nu a apăsat pe trăgaci. Dar un raport recent al FBI a constatat că arma nu ar fi putut să tragă decât dacă a fost apăsat trăgaciul.

Mai mult decât oricine altcineva de pe acel platou de filmare, Baldwin a fost văzut pe nedrept ca fiind autorul acestei tragedii. Prin aceste reclamații încrucișate, Baldwin încearcă să-și reabiliteze numele”, se arată în procesul actorului. Plângerea încrucișată a lui Baldwin spune că a pierdut oportunități și a fost concediat de la locuri de muncă din cauza împușcăturilor și, de asemenea, a suferit fizic și emoțional din cauza durerii provocate de aceste evenimente”.

Biroul de investigații medicale din New Mexico a stabilit că împușcăturile au fost un accident. Cu toate acestea, procurorii analizează împușcăturile pentru a stabili dacă ar trebui să fie depuse acuzații penale.