• Luke Nikas, avocatul lui Baldwin, a declarat că acuzațiile denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o teribilă eroare judiciară”.
  • Familia Hutchins a salutat acuzațiile, spunând că Baldwin a arătat dispreț conștient față de viața umană”.
  • Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonț viu în armă – sau oriunde pe platoul de filmare”, a declarat Nikas.

Alec Baldwin a promis să lupte împotriva celor două acuzații de omor involuntar din culpă pentru un schimb de focuri fatal pe platou, avocatul său calificând cazul drept o teribilă eroare judiciară”. Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a murit după ce o armă de recuzită ținută de Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a fost descărcată în timpul repetițiilor pentru filmul western Rust, în octombrie 2021.

Familia Hutchins a salutat acuzațiile, spunând că Baldwin a arătat dispreț conștient față de viața umană”. Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă cu armele de pe platou, a fost, de asemenea, acuzată de două acuzații de omor involuntar.

Asistentul de regie David Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme letale. Regizorul Joel Souza a fost, de asemenea, rănit în incidentul de pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch din Santa Fe, New Mexico.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Luke Nikas, avocatul lui Baldwin, a declarat că acuzațiile denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o teribilă eroare judiciară”.

Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonț viu în armă – sau oriunde pe platoul de filmare”, a declarat Nikas. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe vii”.

El a adăugat: Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga.” Un avocat al lui Gutierrez-Reed a declarat că aceasta este, și a fost întotdeauna, foarte emoționată și tristă în legătură cu acest tragic accident. Dar ea nu a comis un omor prin imprudență. Aceste acuzații sunt rezultatul unei investigații foarte defectuoase și a unei înțelegeri inexacte a tuturor faptelor. Intenționăm să scoatem la lumină întregul adevăr și credem că Hannah va fi exonerată de orice greșeală de către un juriu.”

Familia lui Hutchins a declarat că speră ca sistemul de justiție să funcționeze pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea”.

În declarația emisă în numele lor, avocatul Brian J Panish a declarat Vrem să mulțumim șerifului din Santa Fe și procurorului districtual pentru că au încheiat ancheta lor amănunțită și au stabilit că acuzațiile de omor involuntar sunt justificate pentru uciderea Halynei Hutchins cu dispreț conștient față de viața umană. Ancheta noastră independentă susține, de asemenea, că acuzațiile sunt justificate. Este o consolare pentru familie faptul că, în New Mexico, nimeni nu este mai presus de lege. Susținem acuzațiile, vom coopera pe deplin cu această urmărire penală și sperăm cu ardoare că sistemul de justiție lucrează pentru a proteja publicul și pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea.”