• Într-un test preliminar, substanța, o pulbere albă, a indicat pozitiv la cocaină.
  • Departamentul de pompieri D.C. a stabilit că substanța nu prezintă o amenințare.
  • Descoperirea a determinat o alertă de securitate ridicată și o scurtă evacuare a conacului executiv.

Serviciul Secret al SUA investighează o substanță suspectă care a determinat o scurtă evacuare când a fost găsită duminică seara în interiorul Casei Albe, potrivit autorităților de aplicare a legii. Într-un test preliminar, substanța, o pulbere albă, a indicat pozitiv la cocaină, potrivit unui oficial familiarizat cu ancheta și înregistrarea unei depeșe de la un echipaj de pompieri D.C. care a răspuns incidentului, informează The Washington Post.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret, Anthony Guglielmi, a declarat că substanța este supusă unor teste suplimentare pentru a determina ce este, iar autoritățile analizează cum a ajuns la Casa Albă. El a spus că departamentul de pompieri D.C. a stabilit că substanța nu prezintă o amenințare. Descoperirea a determinat o alertă de securitate ridicată și o scurtă evacuare a conacului executiv, a spus Guglielmi. El a spus că președintele Biden nu se afla la Casa Albă în acel moment. Guglielmi a spus că există „o anchetă asupra cauzei și modului” în care substanța a intrat la Casa Albă.

Guglielmi a refuzat să spună în mod specific unde a fost găsită substanța la Casa Albă sau cum a fost ambalată. El a spus că a fost găsit de membri ai Diviziei în uniformă a Serviciului Secret care efectuează runde de rutină prin clădire.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Într-un mesaj cu marcajul ora 8:49, un pompier din echipa de materiale periculoase a departamentului D.C. a transmis prin radio rezultatele unui test: „Avem o bară galbenă care spune clorhidrat de cocaină”.
Scurta transmisie este înregistrată pe un site web numit openmhz.com, care permite oamenilor să asculte transmisii radio în direct și arhivate de la poliție și pompieri.

Oficialul familiarizat cu ancheta, vorbind cu condiția anonimatului pentru a discuta un caz deschis, a declarat că la ora 20:49. transmisia a fost de la Casa Albă duminică seara. Oficialul a descris cantitatea de substanță ca fiind mică. Vito Maggiolo, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri și EMS D.C., a spus doar că agenția „a oferit sprijin Serviciului Secret al SUA în timp ce au condus o investigație”.

Citește și