• Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost condamnat la 19 ani de închisoare.
  • Navalny a fost găsit vinovat de fondarea și finanțarea unei organizații și a unor activități extremiste. El neagă acuzațiile.
  • El ispășește deja o pedeapsă de nouă ani pentru încălcarea eliberării condiționate, fraudă și sfidarea instanței.

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost condamnat la 19 ani de închisoare, în cadrul unui proces desfășurat într-o colonie penală izolată, scrie BBC.

Navalnîi a fost găsit vinovat de fondarea și finanțarea unei organizații și a unor activități extremiste. El neagă acuzațiile.

El ispășește deja o pedeapsă de nouă ani pentru încălcarea eliberării condiționate, fraudă și sfidarea instanței. Acuzațiile sunt considerate în general ca fiind motivate politic.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

De la încarcerarea sa în 2021, Navalnîi a fost deținut într-o colonie penală izolată.

O sală din închisoare, Colonia Penală nr. 6 din Melekhovo, care se află la 240 km est de Moscova, a fost transformată într-o sală de judecată improvizată pentru cel mai vocal critic al Kremlinului. Procedurile au avut loc cu ușile închise.

Procurorii ruși au cerut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru dl Navalny într-o „colonie cu regim special” și mai restrictivă. Astfel de închisori sunt în mod normal rezervate celor mai periculoși infractori din Rusia.

Nu este încă clar unde își va ispăși Navalnîi pedeapsa.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare înaintea verdictului, Navalny și-a exprimat convingerea că va primi o pedeapsă cu închisoarea de tip „stalinist”, menită să sperie alți potențiali disidenți.

Pe hârtie, cazul este judecat de un tribunal din Moscova. Însă decizia de a organiza un proces la distanță într-o închisoare sugerează că autoritățile ruse au dorit să evite publicitatea care ar fi venit inevitabil odată cu transportarea dlui Navalnîi în capitala rusă.

Citește și: