• ANAF a descoperit venituri nedeclarate din tranzacţii cu criptomonede de 171 milioane lei.
  • În primele opt luni ale anului, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit la 100 de entităţi, persoane fizice şi juridice, venturi nedeclarate din tranzacţii cu criptomonede de 171 milioane lei, a anunţat preşedintele instituţiei  Lucian Ovidiu Heiuş.
  • Pe de altă parte, a crescut şi nivelul conformării, a spus Heiuş, care a precizat că au fost declarate venituri de 49 de milioane de euro pentru care s-au plătit impozite.

ANAF a descoperit venituri nedeclarate din tranzacţii cu criptomonede de 171 milioane lei. În primele opt luni ale anului, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit la 100 de entităţi, persoane fizice şi juridice, venturi nedeclarate din tranzacţii cu criptomonede de 171 milioane lei, a anunţat preşedintele instituţiei Lucian Ovidiu Heiuş.

Pe de altă parte, a crescut şi nivelul conformării, a spus Heiuş, care a precizat că au fost declarate venituri de 49 de milioane de euro pentru care s-au plătit impozite.

ANAF a încasat în primele opt luni 246,2 miliarde de lei, în creştere cu 22,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Rambursările de TVA au cresccut la 18,1 miliarde lei, faţă de 16,5 miliarde lei în perioada ianuaarie – august a anului trecut.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Cea mai mare diferenţă descoperită între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de agenţie la persoane fizice se ridică la 4,5 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de un milion de lei, a anunţat preşedintele instituţiei. „Cea mai mare diferenţă a fost în judeţul Timiş, o diferenţă de bază impozabilă, practic dintre veniturile declarate şi estimate de 4,5 milioane de lei. Impozitul stabilit a fost de un milion de lei. Pe locul doi este o persoană din Vrancea, unde diferenţa a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit a fost de 889.000 de lei şi a treia în Prahova, diferenţa a fost de 2,7 milioane de lei şi impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş. Preşedintele ANAF a anunţat în iunie că instituţia va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.

În cazul companiilor care nu au plătit la buget sumele datorate, ANAF a făcut sesizări penale, către Poliţie, pentru 52.976 de contribuabili, cu datorii de 372 de milioane de lei.