• Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni, în 2011, a cerut să fie eliberat condiționat din închisoare
  • Rudele celor 77 de victime s-au arătat nemulțumite de faptul că procesul s-a difuzat la televizor, prilej pentru Breivik să efectueze salutul hitlerist și să își expună teoriile neonaziste.
  • Neonazistul norvegian, Breivik promite că s-a schimbat și că a renunțat la violență.

În Norvegia, procesul lui Anders Breivik a încins spiritele, după ce acesta a cerut să fie eliberat condiționat din închisoare. Breivik a fost condamnat, în anul 2012, la 21 de ani de închisoare, cu posibilitatea de prelungire, pentru că a ucis șaptezeci și șapte de oameni, în 2011.

Rudele victimelor au fost nemulțumite de faptul că procesul a fost transmis la televizor și și-au exprimat îngrijorarea că Breivik va folosi procesul ca pe o rampă de lansare a viziunilor sale politice. Comportamentul său din timpul audierilor a confirmat aceste temeri, întrucât momentul a reprezentat un prilej pentru Breivik să efectueze salutul hitlerist și să își expună teoriile neo-naziste. Un alt motiv de supărare a fost dat de condițiile primitoare în care acesta este încarcerat. Deținutul dispune de o celulă formată din trei camere, de un televizor cu DVD și o consolă de jocuri, având chiar posibilitatea să facă exerciții fizice.

Cererea de eliberare condiționată a șocat țara, potrivit AFP. În timpul audierilor, Breivik a declarat că renunță la violență și promite că s-a schimbat. „Astăzi, mă dezic total de violență și de obiectivele din manifest. Vă dau cuvântul meu de onoare că am lăsat totul în trecut pentru totdeauna”, declară Breivik.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA